Aktuellt

Nytt på Implema – Oktober 2023

Som vanligt händer det massor av saker på Implema. Här följer ett axplock av det som hänt sen sist eller är på gång.

Som vanligt händer det massor av saker på Implema. Här följer ett axplock av det som hänt sen sist eller är på gång:  

Implema har klarat SAP:s PCoE-certifiering – igen! 

Implema har återigen förnyat sin PCoE-certifiering, vilket innebär att vi klarat den både rigorösa och komplexa certifieringsprocessen för att fortsätta att vara SAP Partner Center of Expertise! Det innebär att Implema har klarat varje certifiering sedan systemet infördes. Certifieringen avser SAP ECC, SAP S/4HANA, SAP Analytics samt SAP Database & Data Management.   
 
Certifieringsprocessen gäller ALM, alltså underhåll, support samt proaktiv förvaltning och genomförs vartannat år. Den omfattar en utvärdering av såväl infrastruktur, processer och verktyg, som team skills, där konsulter ska vara certifierade för respektive kategori av produkt. Certifieringen visar att Implema till fullo möter de högra krav SAP har både på teknik och organisation, där fokus vid bedömningen är på hur väl företaget sköter sin dagliga support, underhåll och kvaliteten i infrastrukturen kring supporten.   

Implema förstärker Business Solutions & Advisory-delen – vidareutvecklar Value Landscaping och Beyond budgeting 
 
Vi fortsätter att vässa oss inom vårt senaste affärsområde Business Solutions & Advisory. I september anslöt Ann Karblom som Senior Business Consultant till vår nya enhet Business Solutions and Advisory. Ann, med ett flertal olika seniora roller inom både IT och verksamhet, på senare år framför allt inom Finance,  kommer i ett första steg fokusera på kunderbjudanden inom Value Landscaping samt Beyond Budgeting och Agil styrning (bl a mer flexibla och datadrivna prognoser och framåtblickande analyser).  

Ann kommer för övrigt närmast från en roll som Finance Transformation Manager på Skandia och har en gedigen bakgrund från ett flertal olika seniora roller inom både IT och verksamhet bland annat på företag som Skanska, Svenska Spel, 3 Sverige, PwC och Telia. På senare år har hennes fokus främst legat på Finance.  
 
Nyfiken på att veta mer om Value Landscaping? Missa inte vårt webinar med Ann den 8/11. Mer information kommer inom kort.  

Mycket lyckat första Implema Meets Göteborg 

Det vart en mycket spännande eftermiddag när vi nyligen genomförde vårt allra första Implema Meets i Göteborg. Det bjöds på föreläsningar om alltifrån AI i praktiken, Analytics och framtidens integrationer till framgångsreceptet bakom ett lyckat IT-projekt.  
 
Stort engagemang och intresse väckte presentationen från vår kund WirelessCar, Göteborgsbolaget som på 20 år gått från att vara ett litet entreprenörsbolag startat av Ericsson, Telia och Volvo Group till att idag vara världsledande inom mjukvaruutveckling för uppkopplade bilar, med över 700 anställda och nära 12 miljoner uppkopplade bilar runtom i världen. De delade generöst med sig av sin imponerande tillväxtresa och hur partnerskapet med Implema bidragit med den expertis som behövts för att nu ta nästa steg som bolag. 
 
Det hela avslutades med ett härligt mingel med många spännande samtal, diskussioner och skratt. Stort tack till alla som deltog på Implema Meets Göteborg och gjorde det så fantastiskt! Ett extra stort tack till Anna Gunlycke, Lorena Velazquez och Patrik Nilsson på WirelessCar!  

 
Två Implema Meets återstår i år – Linköping och Stockholm 
 
Två Meets återstår för denna säsong. Den 19 oktober är det dags för Implema Meets i Linköping och den 23 november i Stockholm. Nu laddar vi om för nästa Meets i Linköping den 19 oktober.  
 
Implema Meets Linköping
Implema Meets Stockholm

Hoppas att vi ses där!

Implema Örebro i nya lokaler  

I augusti invigde vi vårt nya kontor i centrala Örebro, Storgatan 6, i Centralpalatset, nära Slottet. Det gjorde vi genom att bjuda in kunder, partners och andra Implema-vänner till en inflyttnings-AW. Och vilken eftermiddag och kväll det blev! Hög stämning och många intressanta samtal – såklart. Det hela avslutades med att vi utmanade varandra i boule, på det närliggande Boulebar. 

Se gärna vår On Tour-film från Örebro. Där får du träffa kollegor från vårt Technology team, hänga med på ett Business Review-möte samt ta del av bilder från invigningen av det nya kontoret. Dessutom en härlig presentation av staden Örebro! Du hittar den här. 
 

Implema håller två sessioner om AI på Microsofts Användarföreningsträff 17/10  
 
Microsoft användarförening är föreningen för alla som använder Microsoft Dynamics 365 och/eller Power Platform, oavsett bransch eller verksamhet.  Nästa träff hålls den 17 oktober i Microsofts lokaler i Stockholm. Implemas Marcus Genberg och Jesper Lindsten håller två av sessionerna, båda om AI i praktiken. Värdefulla insikter och inspiration utlovas, liksom en avmystifiering av AI-magin när de dyker ned under huven på AI.  
 
Läs mer om eventet här.

Snart öppnar vi upp ansökan till nästa års traineeprogram  

Startskottet blev Teamdagarna vid Linköpings universitet. Under hösten fortsätter vi att bjuda in till student-AW:s och besöker mässor för att hitta de blivande civilekonomer, civilingenjörer och datatekniker och andra som ska bli nästa års traineer. Tipsa gärna någon du tycker borde söka!  
 
Fler stjärnor har anslutit till Implema 
 
Implema växer och vi är glada och stolta att välkomna följande härliga kollegor:  
* Tomas Karlsson, Service Manager/Project Manager, Sundsvall 
* Victor Lager, IT Technician, Stockholm 
* Daniel Muhanzu, Application Consultant SAP, Umeå 
* Ann Karblom, Senior Business Consultant BSA, Stockholm  
* Jesper Andersson, Application Consultant SAP, Malmö  
* Kenny Lindau, Operations Manager Technology, Örebro 
* Jennifer Klang. Technical Consultant Dynamics 
* Malin Karlsson, Talent Acquisition Specialist, Stockholm  
 
 
 

Dela med dig

Relaterat innehåll