Aktuellt

Nytt på Implema 

Som vanligt händer det massor av saker på Implema. Här följer ett axplock av det som hänt sen sist:  

Jörgen Aronsson invald i United VARs styrgrupp 
 
United VARs är en global allians bestående av ett sjuttiotal SAP-leverantörer i 100 länder. Implema är den enda svenska medlemmen och i höstas valdes Jörgen Aronsson in i styrgruppen för nätverket. Under de senaste 17 åren har Implema drivit många projekt i samarbete med andra VAR-partners både i Sverige och utomlands. Genom den globala räckvidd vi får genom United VARs kan vi effektivt stödja våra kunders internationella utrullningar, applikationsutveckling och support och skräddarsy tjänster med lokala hänsyn till språk, kultur samt rättsliga krav för respektive marknad.  
Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er i internationella ERP-projekt? Kontakta oss!  
 
Implema fick pris på SUSE Partner Summit! 
 
Implema vann i höstas pris för Bästa ekosystem får vi för vårt arbete inom intelligent digitalisering och det arbete vi gjort tillsammans med vår strategiska partner Iver för en stor svensk bank. Priset delades ut av SUSE och vi fick det med motiveringen:  
 
“Through a desire to secure their customer’s business with intelligent digitization they have, through strong alliances and good insight into customers preferred platform, built and managed a strong ecosystem for SAP SME customers in Sweden and the Nordics. For having built a joint service that will serve one Swedish bank, with intention to serve more customers, this year we want to give our award for the ecosystem of the year to Implema together with Iver.” 
 
Årets två sista Implema Meets i Linköping respektive Stockholm 
 
Årets näst sista Implema Meets gick av stapeln på vårt Linköpingskontor! Kontoret fylldes till bredden med kunder, partners och andra Implemavänner för en eftermiddag fylld med intressanta seminarier, där bland andra Henrik Brodd och Johan Forsman på OEM delade med sig av lärdomar och insikter från sitt mycket framgångsrika uppgraderingsprojekt till SAP S4/HANA samt Erik Gidlund från Planacy visade hur man kan gå mot ett mer automatiserat flöde i ett budget- och prognosarbete. Efter sista seminariepasset följde ett  härligt mingel, intressanta diskussioner och en tävling för de som var tävlingssugna. 
 
Vid årets sista Implema Meets passade vi samtidigt på att inviga en ny, tillbyggd del av vårt Stockholmskontor med ”röda mattan”, magiker och livemusik. Dessförinnan hade vi fått lyssna till Tina Nordberg på Quintus Technologies berätta om hur bytet av ERP-system till Microsoft Dynamics 365 är viktig del i en ändrad verksamhetsstrategi; Anna Lizke på Envima och Implemas Jennifer Thoresson gav oss en crash course i CSRD, medan Patrik Nilsson, Lorena Velazquez och Anna Gunlycke från WirelessCar tillsammans Carl-Johan Nordqvist från Implema berättade om framgångsfaktorerna bakom deras tillväxtresa, arbetet med SAP:s SAC och om Value Landscape. Det vart många spännande samtal, diskussioner och skratt runt om i den nya delen av vårt Stockholmskontor. En perfekt avslutning på en på alla sätt givande eftermiddag och kväll!   
 
Implema på SAP Insider  
 
Den 14-16 november gick SAP Insider av stapeln i Köpenhamn. Implemas Peter Wiotti, Business Area Manager Technology var inbjuden av SUSE att tala på ett av deras Thought Leadership-sessions. Han talade på temat Provide Enterprise IT Automation at Scale. 

Traineerna tog examen  

Efter en nära sex månaders tuff utbildning varvad med praktik och genomförandet av ett avslutsprojekt kan vår rekordkull av 26 traineer nu titulera sig juniorkonsulter. Examensceremonin gick av stapeln på Stockholmskontoret i november med diplomutdelning och tal. Ett stort grattis till alla våra nybakade juniora konsulter!  

Karriärväxlingsprogrammet Implema Upskill lanserat  
 
Implema växer och vi är alltid på jakt efter nya talanger. Nu har vi lanserat ett karriärväxlingsprogram,  Implema Upskill, som riktar sig till den md grundläggande affärssystemkunskaper som vill ta klivet att bli en specialiserad applikationskonsult inom SAP eller Microsoft Dynamics 365, där vi erbjuder en gedigen utbildning och specialisering inom antingen ekonomi/finans- eller logistikprocesser och i vår unika metodik Implema Way, vår unika metodik som bygger på att snabbt, tryggt och kostnadseffektivt skapa en stabil och kraftfull plattform. Första kullen startar i mars.  
 
Ansökan till nästa års traineeprogram är igång 
 
Nu är ansökan öppen för traineeprogrammet 2024. Just nu anordnar vi student-AW:ar och besöker studentmässor för att komma i kontakt med blivande civilingenjörer, systemvetare, civilekonomer, etc. Hittills har vi lyckats få in hela 167 ansökningar (74 vid samma tidpunkt förra året). Processen stänger sista februari. Tipsa gärna någon du tycker borde söka! Länk här: Implemas Traineeprogram 2024 

Ännu en stjärna har anslutit till Implema

Implema växer och vi är glada att fortsätta att välkomna fler härliga kollegor. Sen sist har en f d kollega till oss, en s k ”rejoiner”, valt att åter ansluta sig till oss, vilket vi är lite extra glada och stolta för:
* Minja Lendahl, Consultant manager/project manager SAP, Stockholm    

    
 

Dela med dig

Relaterat innehåll