Aktuellt

Karriärväxling: från revisor till applikationskonsult på några månader

I vår bransch är det inte ovanligt att rekrytera konsulter från linjefunktioner. Hos Implema har vi bland annat flera ekonomer och logistiker som valt att byta bana och skola om sig till affärssystemkonsulter. En av dem är vår före detta kollega Hanna Sundin, som för åtta år sedan gick från revisor till junior applikationskonsult inom loppet av några månader.

Utan någon som helst bakgrund inom IT tog civilekonomen Hanna Sundin ett nytt kliv i karriären när hon 2014 började på Implema. Hon hade dessförinnan arbetat som revisor på en stor revisionsbyrå, något hon visserligen tyckte var givande, men samtidigt lite för fyrkantigt.

Två certifieringar på kort tid

Tipset om Implema kom från en bekant. Att arbeta mindre inrutat och istället mer målfokuserat och flexibelt var några av de saker som lockade. Snart var Hanna på plats hos Implema och påbörjade en intensiv läroresa, som snabbt gav utdelning. På kort tid hade hon skaffat sig två certifieringar inom SAP.

Fick snabbt stort ansvar

Hanna fick snart testa sina vingar i sitt första stora implementationsprojekt. Där arbetade hon som juniorkonsult i vad hon kallar ett ”sant Implema-projekt”, sida vid sida med en seniorkonsult, där hon tidigt fick ta ansvar, bland annat genom att hålla egna workshops. Ett sätt att arbeta som blivit utmärkande för Implema och till och med fått ett eget namn, Implema Way.

Utmärkande för Implema är att man tidigt får ansvar och att kulturen är väldigt framåtlutad. En viktig del av Implemas mindset är att våga testa, från ax till limpa, i skarpa projekt. Den stöttande och hjälpsamma kulturen ger att man aldrig känner sig utlämnad, utan snarare driven att våga utmana sig själv, berättar Hanna.

Växer av Implema Way

Under de senaste åren har Hanna arbetat som seniorkonsult och själv fått agera mentor, något hon uppskattat mycket. Det har varit utvecklande på ett personligt plan och fantastiskt att vara del av en juniorkonsults resa.

Jag har lärt mig otroligt mycket på Implema, som jag kommer att bära med mig. Både om affärssystem och teknisk kunskap, men jag har också utvecklats mycket personligen. Jag har fått en trygghet att prata inför och arbeta nära kund, att driva hela eller delar av projekt och att som spindel i nätet få saker att hända. Jag skulle absolut rekommendera andra att börja på Implema, framför allt för utvecklingsmöjligheterna, att tidigt få ansvar, få driva saker, att jobba i projekt och hur man växer av arbetssättet Implema Way.

Kommer sakna företagskulturen

På frågan vad hon kommer att sakna mest från Implema svarar hon:

Gemenskapen, hjälpsamheten och prestigelösheten, det starka kollegiala. Jag är förvånad över att Implema har lyckats behålla den kulturen, trots att man vuxit mycket de senaste åren. Det är en bärande faktor i att vi kan vara framåtlutande och vi vågar tänka och testa nytt, anta nya utmaningar, nya typ av projekt och nya grepp. Det bäddar för att våga.

Hon påpekar att det hon kommer att ta med sig framför allt är just ”modet att våga vara framåtlutad” – att våga hoppa, anta nya utmaningar, trots att man inte har allt på plats just där och då.

Nästa steg

Efter åtta år på Implema har Hanna nu valt att ta ytterligare ett nytt steg och börjar en ny tjänst på SAP, som Solution Advisor. Det har varit ett sant nöje att ha Hanna hos oss på Implema och nu när hon beslutat att ta ett nytt utvecklingssprång i livet, vill vi vara de första att önska henne ett stort lycka till. Eftersom hon går till vår partner SAP, säger vi dessutom inte adjö, utan ”på återseende!”.

Dela med dig

Relaterat innehåll