Implema och Bona flyttar CRM till molnet med SAP Hybris Cloud for Sales

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Som ett led i att stötta sin tillväxt flyttar Bona, tillsammans med Implema, över sitt CRM till molnet med SAP Hybris Cloud for Sales. Projektet pågår för fullt och kommer gå live i USA, Kanada och västra Europa i maj.

Bona AB är ett familjeägt företag grundat 1919 med huvudkontor i Malmö, fem fabriker runtom i världen samt dotterbolag och distributörer i fler än 90 länder. Bona, som omsätter drygt 2,4 miljarder kronor, levererar produkter för installation, underhåll och renovering av trägolv.

Tomas Malmqvist är Corporate IT Manager på Bona. Han berättar:

– Bona flyttade förra året kundservice till molnet med SAP Hybris Cloud for Services. Detta gav mersmak att även flytta ut försäljningsprocessen. Vi har använt CRM i samtliga säljbolag under många år men med varierad framgång och behövde en nystart. Med den nya molnbaserade lösningen kommer vi att få en bättre användarupplevelse och ökad mobilitet med integrerade och centraliserade säljfunktioner för hela vår säljorganisation. En viktig aspekt är just användarupplevelsen och mobiliteten samt att vi, i och med de kvartalsvisa uppdateringarna, hela tiden kan ligga i framkant med den senaste tekniken.

Projektet inleds med implementering i USA och Kanada för att sedan rullas ut i Europa.

– Vi började med business blueprint i januari och tillsammans med Implema pågår projektet för fullt, säger Malmqvist. Implema kan vår historik vilket är tryggt då vi även ska integrera mot SAP S/4HANA. Vi kommer gå live i USA, Kanada och västra Europa i maj. I juli kommer vi ha en stor utbildning för ett femtiotal säljare. Sedan fortsätter vi med utrullning till övriga säljbolag vilket ska vara klart senast nästa sommar.

Bona och Implema har tio års historik tillsammans där Implema kontinuerligt har funnits med som partner i utvecklingen av Bonas affärsprocesser. 

– Vi är såklart stolta och glada att Bona efter tio års samarbete fortsatt har stort förtroende för Implema och återigen väljer oss som partner i den fortsatta affärsutvecklingen av företagets affärsprocesser, säger Implemas VD Jörgen Aronsson. Bona är ett framgångsrikt och spännande företag som ligger i framkant. De är ofta tidigt ute med de senaste produkterna från SAP och förstår verkligen vikten av att hänga med i den snabba teknikutvecklingen.

Implema var först på den svenska marknaden med att implementera SAPs Cloud lösningar för CRM, är certifierad återförsäljare, och har idag den största installerade basen i Sverige för SAP Hybris Cloud for Sales.

– Vi ser en stark och snabbt växande trend hos våra kunder att flytta ut affärsstödslösningarna till molnet, säger Implemas VD Jörgen Aronsson. Det kommer starkt inom alla områden, inte bara CRM.

Dela med dina vänner

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest

Vill du veta mer? Vi guidar dig hela vägen!

Välkommen att kontakta mig för att diskutera mer om dina behov och möjligheter inom CRM!

Fortsätt läsa

Implema fortsätter att växa och satsar stort på CRM och Customer Engagement. I spetsen för detta arbete finns Mattias Liss-Daniels, bolagets ”driver” i region väst.

Stora nog för att vara bäst, små nog för att bry sig om varje kund

Implema fortsätter att växa och växlar upp i väst. I regionen finns redan idag många av bolagets kunder såsom Jollyroom, Qmatic, Teleradio liksom Dafgårds, Pipelife och Hemtex och bolaget ser en stor

Implema växer i väst

Under detta webinar får du ta del av hur Unifaun och Implema löser integrationen mellan ditt affärssystem och din TMS lösning.

Hur får du kontroll på dina transporter med en integration från D365?

Traineeprogrammet är bland det viktigaste vi kan göra i den transformation som pågår. Det är en förutsättning för att vi som bolag ska utvecklas.

Implema storsatsar på sitt traineeprogram – 2020 det största traineeprogrammet i bolagets historia!