Aktuellt

Bonden Pauline tog företaget online och expanderade till nya marknader

Bonden Pauline Wambui Mbugua är en av de många mikroentreprenörer i Kenya som fått hjälp via organisationen Hand in Hand.

Pauline gick aldrig klart skolan. Företaget bestod av att hon drev ett litet fruktstånd vid vägkanten där hon sålde det som odlades på gården. Fram till relativt nyligen hade hon inte sett en smartphone, än mindre använt en.

Efter att ha gått Hand in Hands entreprenörsutbildning och bland annat fått kunskaper inom sociala medier och digital marknadsföring, är Pauline idag en stolt och framgångsrik entreprenör. Genom sina nyförvärvade kunskaper har hon kunnat expandera till nya marknader och tagit sitt företag online.

”Det var Abdul, (som arbetar med sociala medier på Hand in Hand), som visade mig sociala medier och lärde mig om internet. Jag kunde verkligen ingenting, men vi satt tillsammans, skapade sidor för min farm och postade inlägg. Jag kallar honom min son”, berättar Pauline.

Pauline har förvandlat sitt gatustånd till ett blomstrande företag. Hon säljer nu tre gånger så mycket frukt som tidigare och sina macadamianötter säljer hon numera direkt till Kenya Nut Company. De kontaktade henne efter att de hittat henne på WhatsApp, där hon numera finns.

”Tidigare sålde jag mina produkter alldeles för billigt, för jag visste ingenting om andra marknader. Onlineköparna erbjuder också bättre priser”, förklarar Pauline.

Pauline är ett av dessa konkreta exempel på hur Hand in Hand arbetar med att bekämpa fattigdom genom att utbilda entreprenörer. I takt med att de små företagen växer, skapas i regel fler jobb. På så sätt bidrar programmet till hela samhället – med målet att på sikt utrota fattigdomen, i detta fall i Kenya.

Läs gärna mer om Pauline här

Dela med dig

Relaterat innehåll