Affärssystem

Dynamics 365 från Microsoft

Med mer än 20 års erfarenhet av affärskritiska projekt är Implema Sveriges ledande specialist på att snabbt, tryggt och kostnadseffektivt implementera och utveckla  affärspocesser. I en snabbt föränderlig omvärld guidar vi dig steg för steg mot en framtidssäker affär.  

Frank Isaksson, ERP Manager

OEM International

Implemas mindset, samt det sätt som Implema och OEM arbetar tillsammans som partners, är nyckelfaktorer till att samarbetet pågått under så lång tid. OEM vill ha en aktiv roll i de beslut som fattas. Med Implema kan vi på ett bra sätt kombinera OEMs kunskap inom interna processer med Implemas spetsk

Anders Wehtje, CFO

Avensia AB

VIDEO IN ENGLISH: Implema var en av de få partners som vi fastnade för. Företaget kom fram till slutsatsen att Implemas mindset och arbetssätt att snabbt, effektivt få på plats standardsystem utan anpassningar matchade bäst mot vår egen verksamhet och eget tillvägagångssätt.

Anders Wehtje, CFO

Avensia AB

VIDEO IN ENGLISH: Implema var en av de få partners som vi fastnade för. Företaget kom fram till slutsatsen att Implemas mindset och arbetssätt att snabbt, effektivt få på plats standardsystem utan anpassningar matchade bäst mot vår egen verksamhet och eget tillvägagångssätt.

Jan Hedenström, Finance Director

Calliditas Therapeutics

”Vi behövde stöd från ett bolag med erfarenhet av snabba beslutsprocesser, rätt kompetens och god förståelse för kraven inom life science. För att lyckas få på plats ett nytt affärssystem inom nio månader behövde vi också kunna tillämpa best practices kring alla nya processer, för att hela verksamhe
Urban Pettersson

Urban Pettersson, Head of Business Development and Digital Transformation

Tibnor

Integration är vår Google Translate. Vi ska förstå kundens behov i ett digitalt perspektiv och översätta mellan systemen för att sedan automatisera processerna. En hög automatiseringsgrad snabbar upp flöden med kunder och leverantörer samtidigt som ökad datakvalitet ger färre fel i leveranskedjan.

Torbjörn Bäck, President Camfil Northern Europe

Camfil

Vi ville ha en flexibel lösning där vi enkelt kan rulla ut till flera siter och personer, öka lagringskapaciteten och lägga till nya funktioner. Det blir väldigt enkelt i en molnlösning.

John Daicic, PhD and CEO Atlas Antibodies

Atlas Antibodies

After a short Proof Of Concept we selected Implema as our implementation partner due to their track record of high quality implementation projects with unique experience and competence in the Life Science industry which is very important to us.

Är ditt affärssystem redo för framtiden?

Framtiden tillhör företag som har förmågan att snabbt anpassa sig i en föränderlig värld. Vi vet att Dynamics 365 kan leverera allt du önskar av ett framtidssäkert och skalbart affärsstöd som är 100% molnbaserat och appdrivet.

Med mer än 20 års erfarenhet från kritiska affärssystemsprojekt guidar och leder vi dig steg för steg till insikt, till lösning och till kontinuerlig utveckling för att skapa det försprång – inte minst i tid – som hjälper dig att framtidssäkra din affär. 

Den snabbaste, och tryggaste, vägen till framtidens affärssystem. Snabbt, tryggt och kostnadseffektivt! 

Implema Mission
Implementera ett helt nytt affärssystem
Affärssystem standardprocesser best practices
Migrera ditt befintliga affärssystem till nästa generation
Stegvis utveckling affärssystem SAP
Utveckla ditt befintliga affärssystem genom kontinuerlig förbättring

Dynamics 365 - ett komplett molnbaserat affärssystem

Med Dynamics 365 har Microsoft skapat en gränslös, molnbaserad plattform för framtidens intelligenta affärsapplikationer. Här kombineras ERP och CRM med alla de appar ditt företag behöver för att effektivisera affärsprocesserna och skapa nya affärsmöjligheter.

Utöver ett framtidssäkrat affärsystem finns även Office 365, Power Plattform (Power BI, Power Apps, Power Automate, Power Virtual Agents) Cortana Intelligence Suite och Azure IoT Suite. Som sagt finns redan ERP och CRM inbyggt i Dynamics. 

Till Dynamicsfamiljen hör kompletta appar som fungerar fristående och ännu bättre tillsammans – till exempel Sales, Service, Finance and Operations och Marketing. Därtill kan företag skapa sina egna appar direkt och enkelt utan att köpa konsultinsatser eller betala extra licenskostnader. Det är unikt för Dynamics 365.

Vi ökar värdet för våra kunder som ny guldpartner inom Microsoft Cloud Business Application

”Från Microsofts håll är vi jätteglada över att Implema uppnått guldpartnerstatus och vi ser mycket fram emot fortsatt samarbete kring att öka värdet i de investeringar som våra partners kunder gör i vår teknologi”

Anders Fuchs, Partner Development Manager Microsoft

SE FILMEN (2 MIN)

DYNAMICS 365

Vi guidar dig steg för steg till en framtidssäker affär

Med vår erfarenhet och djupa verksamhetskunskap guidar vi dig och ditt företag – steg för steg – till en framtidssäker affär. Vi jobbar nära, och i ett dynamiskt team, tillsammans med dig och din organisation.

Långsiktig partner end-to-end

Med Implema får du en partner som tar ansvar för helheten med effektiva affärsprocesser end-to-end: från implementation och vidareutveckling till aktiv förvaltning, support och hosting.
Insikt affärssystem

Steg för steg - framtidssäkra beslut

Implema Way är motorn i vårt värdeskapande.Du får snabbt en stabil och robust plattform för fortsatt digitalisering för att i nästa steg utveckla och växa agilt i ditt system med korta, snabba cykler.
Affärssystem implementera

Rätt affärsstöd över hela livscykeln

Med hjälp av vårt ekosystem av partners och best-of-breed lösningar utvecklar vi ditt systemlandsskap med funktioner och lösningar för en dynamisk helhet.

Hur bidrar Dynamics 365 i Camfils digitaliseringsresa?

Hösten 2019 tog Camfil beslutet att med Microsoft Dynamics 365, och med Implema som partner, bygga en koncerngemensam affärssystemlösning och en framtidssäker plattform för digitalisering. 

På Implema Inspire delar Camfil med sig av lärdomar och insikter samt hur Dynamics 365 stöttar företagets digitaliseringsresa. 

SE FILMEN (11 MIN)

Starka erfarna team

Att byta affärssystem till Dynamics 365 påverkar alla delar av verksamheten. I varje projekt bygger vi ett starkt team ihop med dig och din organisation. Det är vägen för effektivt genomförande och långsiktig, beständig utveckling. 

DYNAMICS 365

Microsoft Dynamics 365 översikt

En introduktion till Dynamics 365. Ett molnbaserat affärssystem skapat för digitalisering.

Spela videoklipp
Spela filmen

Microsoft Dynamics 365 översikt

En introduktion till Microsoft Dynamics 365. Ett molnbaserat affärssystem skapat för digitalisering.

SE FILMEN (11 MIN)

Dynamics CRM

Microsoft Dynamics 365 Customer Engagement är en världsledande portfölj av affärsappar for olika behov (Sälj, Marknad, Kundservice, Fältservicearbete, Projektadministration), fullt integrerade med alla Microsofts verktyg som Outlook, Office, Teams, Sharepoint, Dynamics 365 Finance & Operations, Microsoft Power BI och mycket mer. 

Microsoft Power Platform

Med Microsoft Power Plattform får du en kraftfull low-code / no-code plattform där du kan skapa egna appar, chatbots, automatisera processer samt fatta informerade och säkra beslut genom att fler får tillgång till datadrivna insikter.

Plattformen består av fyra komponenter: Power BI, Power Apps, Power Automate and Power Virtual Agents.

Med hjälp av drygt 550+ färdiga integrationer och kopplingar kan du i stort sett integrera med vilken typ av back-end eller front-end som helst.

Är det dags att byta affärssystem?

Håll budget och undvik förseningar

Hur ser jag till att affärssystemet är framtidssäkert?

IMPLEMA WAY

100% referenskunder

Vi har förmånen att jobba med kunder i alla storlekar och i många branscher, många av våra kunder verkar internationellt. Implema har därför stor vana vid projekt i verksamheter av varierande komplexitet, ofta med enheter över hela världen.

Extra stolta är vi över att ha flera av Sveriges främsta familjeföretag bland våra kunder. Vår målsättning är, och har alltid varit, 100% referenskunder. Det gör att vi har många nöjda kunder.

Oem Sap Kundcase

Så automatiserar OEM sina affärer med hjälp av EDI och integration

OEM International är en av Europas ledande teknikhandelskoncerner med huvudkontor i Tranås. Med automatisering och digitalisering sparar OEM tid och pengar, skapar mervärde för kunder och leverantörer samt knyter sina affärspartners närmare. I sin ökande satsning på EDI och integration har OEM ett nära samarbete med Implema. Ett partnerskap som utvecklats under snart tio år.

Frank Isaksson, ERP Manager

Avensia goes live with a group-wide platform for growth

Avensia, the modern commerce specialist, is is streamlining operations with a new group-wide business system. In close collaboration with Implema, Avensia has rolled out Microsoft Dynamics 365 for Finance & Operations across 10 companies in six countries . Next up are Project Operations and HR. In this video, Avensia project manager Nathalie Torshall and CFO Anders Wehtje, talk about the partnership with Implema and how the new ERP system will support their growth.
Tack vare ett gemensamt pragmatiskt mindset och Implemas unika arbetssätt Implema way fick Avensia, steg för steg, land för land, snabbt på plats ett skalbart och effektivt affärssystem anpassad för den globala marknaden koncernen verkar på.

Anders Wehtje, CFO

Avensia möter tillväxt med skalbart och effektivt affärssystem, gemensamt för 10 bolag i sex länder

Expertbolaget inom modern handel, Avensia effektiviserar verksamheten med ett gemensamt, framtidssäkrat affärssystem i sex länder. I ett tätt samarbete med Implema har Avensia avslutat utrullningen av Microsoft Dynamics 365 för Finance & Operations - härnäst väntar moduler för Project Operations och HR. I den följande filmen berättar Avensias projektledare Nathalie Torshall och Anders Wehtje, CFO mer om samarbetet och behovet av ett nytt affärssystem i den fortsatta tillväxten.
Tack vare ett gemensamt pragmatiskt mindset och Implemas unika arbetssätt Implema way fick Avensia, steg för steg, land för land, snabbt på plats ett skalbart och effektivt affärssystem anpassad för den globala marknaden koncernen verkar på.

Anders Wehtje, CFO

Biotechbolaget Calliditas Therapeutics moderniserar för en global marknad med Microsoft Dynamics 365

Det snabbväxande biotechbolaget Calliditas Therapeutics moderniserar för en global marknad. Bolaget framtidssäkrar försäljnings- och leveranskedjan av läkemedel genom Microsoft Dynamics 365 i ett framgångsrikt samarbete med Implema. Med det nya affärssystemet står Calliditas rustade att möta omfattande krav på den amerikanska läkemedelsmarknaden.
Det snabbväxande biotechbolaget Calliditas Therapeutics moderniserar för en global marknad. Bolaget framtidssäkrar försäljnings- och leveranskedjan av läkemedel genom Microsoft Dynamics 365 i ett framgångsrikt samarbete med Implema. Med det nya affärssystemet står Calliditas rustade att möta omfatta

Jan Hedenström, Finance Director

Stålleverantören Tibnor automatiserar leveranskedjan med Integration As-a-Service från Implema

SSAB:s dotterbolag Tibnor har en tydlig strategi att digitalisera och automatisera hela leveranskedjan av stål och metaller. Tillsammans med Implema som nordisk partner utvecklas den digitala resan steg för steg. Implemas roll är att guida i teknik och lösningar, att utveckla och implementera nya integrationer samt att drifta och övervaka Tibnors integrationer och automatiserade flöden. Tibnor har idag automatiserade processer mot närmare 50 strategiska affärspartners där Implema dygnet runt faciliterar 230 aktiva integrationer med affärskritisk data.
– Vi behöver ägna oss åt vår business och kan inte samtidigt upprätthålla takten i att förkovra oss inom integration och digitalisering. En extern partner, som även tar fullt ansvar för drift och övervakning, gör oss mindre sårbara och vi kan sova gott om natten.

Urban Pettersson, Head of Business Development and Digital Transformation

Transparent5x5px
Spela videoklipp

Se videon

Torbjörn Bäck, President Camfil Northern Europe

Dynamics 365

Hur bidrar Dynamics 365 i Camfils digitaliseringsresa?

När Camfil tog beslutet att med Microsoft Dynamics 365, och med Implema som partner, bygga en koncerngemensam affärssystemlösning och en framtidssäker plattform för digitalisering. Den molnbaserade lösningen innefattade initialt moderbolaget och de svenska produktions- och säljenheterna för att senare rullas ut i hela koncernen.
Det nya affärssystemet blir en möjliggörare för den fortsatta digitaliseringen. Vi ser exempelvis möjligheter i att använda AI i olika delar av processen, internt såväl som mot kund. Sen finns det jättemånga andra spännande utvecklingsområden med exempelvis sensorer och Internet of Tings.

Torbjörn Bäck, President Camfil Northern Europe

Föregående
Nästa

Implema visar vägen till Dynamics 365

Vi vet att Dynamics 365 kan leverera allt du önskar av ett framtidssäkert och skalbart affärsstöd som är 100% molnbaserat och appdrivet. Med Implema som partner får du bästa tänkbara start på transformationen till den digitala tidsåldern.

Inspiration relaterat till Microsoft

Nyheter relaterat till Microsoft

Många bolag lägger onödigt mycket tid och energi på att göra månadsbokslut. Det vill vi råda bot på och lanserar Snabba bokslut – en tjänst som kan frigöra upp till 8-10 dagars arbete per månad. Här en intervju med upphovsmakarna.
Många bolag lägger onödigt mycket tid och energi på att göra månadsbokslut. Det vill vi råda bot på och lanserar Snabba bokslut – en tjänst som kan frigöra upp till 8-10…
Den 17 april är det återigen dags för Microsoft D365 användarträff. Vi är självklart på plats, både som utställare och sponsor. Dessutom håller vi i en av programpunkterna.
Den 17 april är det återigen dags för Microsoft D365 användarträff. Vi är självklart på plats, både som utställare och sponsor. Dessutom håller vi i en av programpunkter…
Robert Grahn,
Sales Director Microsoft Dynamics

Är Dynamics 365 rätt för dig? Vi guidar dig hela vägen.

Välkommen att höra av dig till mig för ett samtal kring utmaningar, möjligheter och framtidens affärssystem.