Aktuellt

Välkommen till Implema MEETS Stockholm 24/11

Implema MEETS kombinerar kunskap, inspiration och insikt med personliga möten, AW och mingel – på plats där våra kunder är!

Det senaste året har vi arrangerat denna högt uppskattade tillställning på våra kontor runtom i landet. Nu är det dags för Stockholm. Det blir en givande eftermiddag tillsammans där vi kombinerar kunskap och inspiration med mingel och AW.

Med Implema Meets samlar vi kunder, partners och andra Implema-vänner för att träffas, dela kunskap och inspiration. Vi inleder eftermiddagen med kunskaps- och inspirationspass från bland annat våra kunder Arvid Nordquist och Calliditas Therapeutics och avslutar med mat och mingel för de som vill och kan. Seminariet hålls i Kapitel 8:s konferenslokaler, Klara Strand, Klarabergsviadukten 90, samma byggnad som vårt kontor.

Program:

  • 15.00-15.30: Incheckning och mingel
  • 15.30-17.30: Kunskaps- och inspirationspass, läs mer om passen nedan
  • 17.30: Mingel med mat och dryck för dem som vill vara kvar

Pass 1

Arvid Nordquist: Långsiktig digitalisering

Arvid Nordquist är ett av Sveriges mest kända varumärke inom kaffe. De satsar sedan flera år tillbaka stenhårt på hållbarhet genom hela kedjan från odlad böna till serverat kaffe. En viktig del i detta är digitaliseringen av företagets verksamhet inom alla områden. Detta kräver ett långsiktigt tänkande då varje beslut får stora effekter över lång tid. Effekter som är svåra att ändra i efterhand. Arbetet leds av av Erik Juhlin, Head of IT, på Arvid Nordquist som parallellt med detta arbetar med att etablera företagets nya fabrik där högautomatiserade och hållbara lösningar står i centrum.

Talare: Erik Juhlin, Arvid Nordquist, Carl-Johan Nordqvist, Implema

Pass 2

Automatisering i praktiken

Vad menar vi egentligen när vi pratar om automatisering? Vad krävs för att automatisera och vilka verktyg är det som är aktuella? Kan man automatisera nästan allt och hur kommer man fram till vad man ska börja med? Ska man satsa verktyg från Microsoft, SAP eller både och? Vad har integration med automatisering att göra? Hur kan analytics stötta processen? Vi kommer i den här sessionen att svara på de här frågorna och berätta mer om hur automatisering fungerar i praktiken för affärssystem.

Talare: Carl-Johan Nordqvist och Göran Flink Joles, Implema

Pass 3

Calliditas: Implementerat och validerat Microsoft D365 på 9 månader

Det snabbväxande biotechbolaget Calliditas Therapeutics tillverkar och utvecklar avancerade läkemedel mot allvarliga och synnerligen svåra sjukdomar. Med hela försäljnings- och leveranskedjan av läkemedel genom Microsoft Dynamics 365 har Calliditas rustat för att möta den amerikanska läkemedelsmarknadens omfattande krav. Hör hur de gick från inget affärssystem till ett fullständigt implementerar och validerat affärssystem inom 9 månader tillsammans med Implema. Projektet har en finalplats i tävlingen ”Årets Affärssystemprojekt 2021/2022” som hålls av HerbertNathan & Co.

Talare: Pernilla Öhlén och Jonny Norr Implema

Pass 4

Business Consulting

Pär Hansson från Implema ger en Introduktion till Implema Business Consulting där vi arbetar med verktyg/metoder för att hjälpa våra kunder med kravfångst, prioritering och beslut. Exempel på Implemas tjänster inom detta område är, Decision sprint, Grow sprint, Design sprint och Project readiness.

Talare: Pär Hansson, Implema

När: Den 24 november kl. 15.00
Var hålls seminariet: Hos Kapitel 8, Klara Strand, samma besöksadress som vårt kontor
Var minglar vi: På Implemas kontor, Klarabergsviadukten 90C, 111 64 Stockholm

Har du frågor om Implema MEETS i Stockholm den 24 november?

Varmt välkommen att kontakta mig
Dela med dig

Relaterat innehåll