Aktuellt

Rockad på Implema – ny Business Area Manager SAP och Sales Director SAP

När IT-bolaget Implema nyligen startade ett nytt, framtidsinriktat affärsområde genomfördes samtidigt en rockad i chefsleden. Katarina Sutrowitz är ny Business Area Manager SAP och Patrik Sundeborn går in som ny Sales Director SAP.

IT-bolaget Implema etablerade tidigare i januari, som en del i en offensiv tillväxtstrategi, ett nytt affärsområde kallat Business Solutions and Advisory. Daniel Falk, tidigare Business Area Manager för affärssystemet SAP på Implema, gick in som chef för satsningen.

Ny Business Area Manager för SAP efter Daniel Falk är Katarina Sutrowitz. Katarina har varit på bolaget i tre år, i rollen som Sales Director SAP, men tar nu klivet över till leveransdelen av bolaget. Katarina är utbildad civilekonom vid Luleå Tekniska Universitet, men har även studerat vid Rider University i USA samt läst verksamhetsutveckling på IHM Business School. Hon har en lång och gedigen erfarenhet inom försäljning och IT, bland annat som Strategic Account Manager på Exela Technologies, Sales Manager på iStone (numera Columbus), Business Area Manager SAP på Datema och Head of Information Logistics respektive Business Process Consultant på Aditro.   

Katarina Sutrowitz, Business Area Manager SAP, Implema
Katarina Sutrowitz, Business Area Manager SAP, Implema

Både Implema och branschen i stort står inför en mycket spännande period, med en oerhört snabb utvecklingstakt. Jag ser fram emot att tillsammans med våra medarbetare fortsätta att vidareutveckla oss och ligga i teknikens framkant med våra kunders behov i fokus, så vi kan fortsätta att bidra till ett hållbart svenskt näringsliv i världsklass, kommenterar Katarina Sutrowitz, nytillträdd Business Area Manager SAP på Implema.

På tjänsten som Sales Director SAP efterträds Katarina av Patrik Sundeborn, även han en internrekrytering. Patrik, med en examen i industriell ekonomi från Linköpings universitet, började på Implema 2012 genom att delta i företagets traineeprogram. Han har innehaft flera roller på bolaget, varav nu senast som SAP Consultant manager. Han har även arbetat med såväl affärsutveckling som presales, erfarenheter han tror att han kommer ha stor nytta av i sin nya roll.   

Patrik Sundeborn, Sales Director SAP, Implema
Patrik Sundeborn, Sales Director SAP, Implema

Jag är oerhört motiverad inför detta uppdrag. Jag ser fram emot att fortsätta Katarina Sutrowitz utmärkta arbete och tillsammans med våra Key Account Managers utmana och hjälpa våra kunder i deras digitaliseringsresa, säger Patrik Sundeborn, nytillträdd Sales Director SAP på Implema.

Vi har en mängd mycket kompetenta och drivna medarbetare och det var därför självklart att internrekrytera till de här tjänsterna. Båda är synnerligen lämpade för sina nya roller och kommer spela en viktig roll i vår fortsatta tillväxtresa, säger Jörgen Aronsson, CEO på Implema.

Båda har tillträtt sina tjänster.

För mer information, vänligen kontakta:
Jörgen Aronsson, CEO Implema, 070-644 84 18, jorgen.aronsson@implema.se

Om Implema
Vi stärker konkurrenskraften hos våra kunder genom intelligent digitalisering. Som Sveriges ledande specialist på affärssystemen SAP och Microsoft Dynamics ser vi till att våra kunder snabbt och säkert får ett affärssystem som är redo för framtiden. Härifrån utforskar vi nya idéer och arbetssätt, samt hjälper kunden att maximera nyttan av den senaste tekniken. Implema har levererat affärskritiska projekt sedan 1998. Idag är vi 180 medarbetare utspridda på 10 kontor, från Malmö i söder till Umeå i norr, och omsätter 300 MSEK.

Relaterat innehåll