Aktuellt

”Rejoinern” Minja: ”Implema är alltid i utveckling vilket passar mig väldigt bra” 

På Implema är det inte ovanligt att f d kollegor väljer att återvända till oss efter att ha varit iväg och skaffat nya erfarenheter på annat håll. Vi kallar dem rejoiners. En sådan är Minja Lendahl, som efter en sejour på ett investeringsföretag nu är tillbaka på Implema som konsultchef och projektledare för SAP.  
 
Minja är utbildad civilekonom vid Uppsala universitet och började på Implema 2018, som deltagare i vårt traineeprogram. Där valde hon att inrikta sig mot affärsystemet SAP som finanskonsult. Minja beskriver att hon tidigt fick stort ansvar och lärde sig mycket. Dessutom att det var kul, både själva arbetet och de kundprojekt hon deltog i, men också alla interna aktiviteter.       
 
Testade livet som investeringscontroller 
 
Efter fyra år som konsult var Minja nyfiken på hur det skulle vara att arbeta på verksamhetssidan. Den nyfikenheten ledde henne till att ta anställning som investeringscontroller på ett investeringsföretag. Tiden där beskriver Minja som mycket lärorik. Hon fick arbeta med förvärvsprocesser och tillsammans med verksamheten ta fram anpassade ekonomiska analyser och uppföljningar. Det gav både möjligheten att få arbeta ”hands on” och samtidigt få den fördjupning av kunskaper hon ville ha. Dessutom fick hon också en ännu bättre övergripande förståelse för de ekonomiska processerna, tycker hon.       
 
Ett företag i ständig utveckling  
 
När det sen återigen öppnade sig en ny möjlighet på Implema, kändes det som en väldigt spännande utmaning att ta sig an:  

– Visst, en kort stund undrade jag om det är en bra idé att gå tillbaka till något man en gång lämnat. Men sen när jag såg allt som var på gång på Implema, alla spännande projekt och nya kunder, så var beslutet enkelt. Det här kommer bli kul tänkte jag. Dessutom kommer jag tillbaka till en helt ny roll, som konsultchef och projektledare inom SAP, vilket är jätteroligt, berättar Minja.   

Just möjligheten till utveckling är något Minja värdesätter, både den egna utvecklingen men också att vara på ett företag som strävar efter konstant utveckling. Hon tillägger:  
 
– Även fast jag varit borta från Implema i 1,5 år känns det nästan som att komma tillbaka till ett annat företag. Lika bra som innan, men det har hunnit hända mycket på den korta tiden. Det är typiskt för Implema, man är alltid i utveckling, vilket passar mig väldigt bra.  
 
”Alltid kul att komma till kontoret” 
 
En annan sak Minja värdesätter med Implema är ”det sociala”, företagskulturen.  

– Här på Implema känns det alltid kul att komma in på kontoret. Företagskulturen på Implema är verkligen härlig, den både sporrar till utveckling samtidigt som det är väldigt kollegialt trevligt – och kul!  
 
Hon framhåller också att lyhördheten för medarbetarna är ytterligare en sak hon uppskattar. Att man från Implemas håll lyssnar in sina anställda och är mån om att de mår bra och trivs.   
 
Återvänder med massor av nya erfarenheter  
 
Nu återvänder hon till Implema med massor av nya erfarenheter, kunskaper och insikter. Hon säger själv att hon vuxit av att testa något annat, men ser nu fram emot att utvecklas i sin nya roll på Implema.  

– Jag har fått ett väldigt varmt välkomnande tillbaka! Nu ser jag fram emot att hänga med på allt nytt på Implema och att vara med och utveckla nya initiativ. Startsträckan är ju kort och jag är väldigt glad att vara tillbaka! 
 
Från Implemas håll vill vi önska Minja varmt välkommen tillbaka. Vi är så glada över att ha henne som kollega igen!  

Dela med dig

Relaterat innehåll