Integration helt avgörande för morgondagens affärssystemplattform

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Enligt analysföretaget Gartner kommer tiden och kostnaden för att utveckla en digital plattform år 2020 att utgöras till 50% av integrationsarbete. Mathias Arvidsson, Implemas affärsområdeschef för Integrations, ser en liknande utveckling. I en tid då företag flyttar hela system eller delprocesser till molnet, och mer specialiserade tjänster används för specifika processer så blir integration allt viktigare.

”Vi ser att ERP-kärnan blir enklare och allt oftare kompletteras med Best-of-Breed produkter som behöver integreras mot”, säger Mathias Arvidsson.

Andra trender som Mathias ser påverkar branschen för affärssystem är att kunderna allt oftare överlåter helhetsansvaret för integrationer till en extern aktör, och att man väljer molnbaserade alternativ för att vara rustad för ny teknik, som AI, Machine Learning och IoT.

Mot bakgrund av den här utvecklingen har Implema utvecklat lösningen Implema Integration Provider, som är en integrationslösning där Implema, via den egna molntjänsten, tar ett helhetsansvar för projekt, drift och förvaltning av ett stort antal kunders integrationslösningar. Här finns en lång historik med erfarna konsulter och nöjda kunder som kan förlita sig på att Implema tar hand om integrationslösningen så att de kan fokusera på andra saker.

Se hela videon här, där Mathias Arvidsson berättar om trender han ser inom integration, vad kunderna efterfrågar idag och hur Implema kan stödja företag inom integration.

Dela med dina vänner

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Mathias Arvidsson,
Business Area Manager Development & Integration

Kontakta mig om du vill veta mer om integration.

Mathias Arvidsson

Fortsätt läsa

Implema fortsätter att växa och satsar stort på CRM och Customer Engagement. I spetsen för detta arbete finns Mattias Liss-Daniels, bolagets ”driver” i region väst.

Stora nog för att vara bäst, små nog för att bry sig om varje kund

Implema fortsätter att växa och växlar upp i väst. I regionen finns redan idag många av bolagets kunder såsom Jollyroom, Qmatic, Teleradio liksom Dafgårds, Pipelife och Hemtex och bolaget ser en stor

Implema växer i väst

Under detta webinar får du ta del av hur Unifaun och Implema löser integrationen mellan ditt affärssystem och din TMS lösning.

Hur får du kontroll på dina transporter med en integration från D365?

Traineeprogrammet är bland det viktigaste vi kan göra i den transformation som pågår. Det är en förutsättning för att vi som bolag ska utvecklas.

Implema storsatsar på sitt traineeprogram – 2020 det största traineeprogrammet i bolagets historia!