Aktuellt

Implema växer med nytt kontor i Umeå

Implema fortsätter växa runtom i Sverige. I Umeå har det nya kontoret nyligen öppnat portarna, centralt beläget i stan på Skolgatan 49.

Efter flera nyanställningar det senaste året så hade man vuxit ur de tidigare lokalerna och behövde mer utrymme. Det nya kontoret har en yta på drygt 220 kvadratmeter och har rum för fler nyrekryteringar.

Implema har idag elva kontor i Sverige i regioner som är viktiga för kunderna. Den lokala förankringen är en viktig del av företagets framgångar de senaste åren, enligt Implemas VD Jörgen Aronsson:

Det finns flera anledningar till varför Implema behöver finnas på många platser runtom i Sverige. Dels vill vi finnas nära våra kunder och dels vill vi rekrytera skarpa konsulter som bor ute i landet och därmed hålla hela Sverige levande. Vi ser att många företag efterfrågar att konsulterna kan hjälpa till på plats och det gör också att vi förstår kundernas lokala förutsättningar bättre, säger Jörgen Aronsson.

På Umeåkontoret finns erfarna och kunniga konsulter som arbetat med affärssystem i många år. För att säkra återväxten av vassa konsulter bygger Implema nära relationer med universitet runtom i landet.

Nyligen deltog man på arbetsmarknadsdagen Uniaden i Umeå för att träffa studenter som kan vara med och forma framtidens Implema. Särskilt intressant är det med studenter med inritning mot industriell ekonomi, systemvetenskap och datavetenskap. Implema kommer även att arrangera en After Work-träff den nionde maj i Umeå för studenter som vill veta mer om hur det är att arbeta med digitalisering och ny teknik, och är nyfikna på att lära känna Implema bättre.

Det är jättekul med den positiva tillväxt vi ser på våra kontor i Norrland. Med den starka bas av erfarna konsulter vi har i Umeå idag så kommer vi troligen behöva tillskott av fler nyutexaminerade studenter framöver, säger Pia Nordstrand, konsultchef och ansvarig för Implemas kontor i Umeå och Sundsvall.

Dela med dig

Relaterat innehåll