Aktuellt

Implema välkomnar Litorina som partner i den fortsatta tillväxtresan – Lars Wollung ny styrelseordförande

Affärssystemspecialisten Implema tar nästa steg och fortsätter sin tillväxtresa i partnerskap med det svenska investeringsföretaget Litorina och med Lars Wollung som ny styrelseordförande. Partnerskapet ger Implema de muskler som krävs för att smartare och snabbare bredda sitt tjänsteutbud. Detta i syfte att möta kundernas framtida behov och förväntningar på Implema som långsiktig guide och partner i den digitala transformationen.

Implema, som grundades 1998, är idag Sveriges ledande specialist på snabb, trygg och kostnadseffektiv implementation av de marknadsledande affärssystemen SAP och Microsoft Dynamics. 

Litorina är ett svenskt investeringsbolag med lång erfarenhet av att vara en partner till framgångsrika svenska och nordiska entreprenörsbolag. Genom att bidra med relevant erfarenhet, kunskap, passion och resurser hjälper Litorina bolag som vill ta nästa steg att nå sin fulla potential och accelerera sin tillväxt. Litorina förvärvar en majoritet av aktierna i Implema och tidigare huvudägare och anställda kvarstår som betydande delägare.   

Varför har Implema tagit in en partner? Vad kommer partnerskapet innebära och varför just partnerskap mellan Litorina och Implema? I filmen berättar Jörgen Aronsson tillsammans med Magnus Ressel och Lars Wollung bakgrunden till partnerskapet. Dom berättar också varför Litorina och Implema är en bra match, vad det innebär för våra kunder samt hur det nya partnerskapet kommer se ut.

Jörgen Aronsson är en av Implemas fyra grundare och VD på Implema. Han berättar att Implema befinner sig i en angenäm position där efterfrågan på nyimplementeringar av affärssystemplattformar från SAP och Microsoft Dynamics är större än någonsin. Samtidigt behöver bolagen som redan är på en modern plattform hjälp att skapa kundunika tjänster samt få ut potentialen i all den nya teknik som snabbt blir tillgänglig.

Fokus på tid, som är grundbulten i Implemas sätt att implementera affärssystem, har blivit en framgångsfaktor i den snabbt föränderliga värld vi lever i, säger Jörgen Aronsson. Implemas roll utvecklas fort samt blir både bredare och större i framtiden när kunderna behöver en tydligare guidning i sin digitala transformation. För att kunna skala och bredda våra tjänster har vi under en tid aktivt sökt efter en partner som kan bidra med ny kompetens och mer finansiella resurser.          

Viktigt i Implemas urvalsprocess var att hitta en partner som delar Implemas värderingar med människan i centrum. En partner som är lyhörd och som lyssnar till såväl Implemas som Implemas kunders behov. 

Det kände vi tidigt att vi fick med Litorina, säger Jörgen Aronsson. Något som också imponerade på oss var det stora nätverk av rådgivare som Litorina kunde erbjuda. Att vi får in Lars Wollung, med lång erfarenhet av vår bransch och gott renommé, som ny styrelseordförande i Implema känns otroligt inspirerande. 

Magnus Ressel

Magnus Ressel är Partner på Litorina. Han berättar att bolaget tror mycket på IT-sektorn med sina starka och långsiktiga kundrelationer. Litorina har följt IT sektorn och tittat på branschen för affärssystemimplementation under en längre tid. 

Vi tror mycket på just affärssystem och digitalisering där vi ser en stor potential för Implema framåt. Visionen och ambitionen som en tydligare och starkare partner i kundens digitala resa ligger helt rätt i tiden. Implema har en unik och distinkt företagskultur, engagerade och mycket kompetenta medarbetare samt starka kundrelationer vilket tillsammans är en viktig del i den fina resa Implema gjort hittills. Vi på Litorina är vana att hjälpa bolag att på ett varsamt sätt få till ett mer strukturerat arbetssätt för tillväxt samtidigt som vi vill värna om det som varit framgångsrikt hittills.

Aronsson Wollung

Jörgen Aronsson (VD Implema), Lars Wollung (Styrelseordförande Implema)

Lars Wollung, ny styrelseordförande i Implema, har lång internationell branscherfarenhet och var bland annat under åtta år koncernchef i IT-konsultföretaget Acando. Han har även varit styrelseordförande i affärssystemleverantören IFS. 

Implema är inne på en riktigt spännande utvecklingsresa och har en strategi framåt som passar fint in i den digitala omvandlingen som sker i näringslivet och i samhället i stort. Det ska bli fantastiskt roligt att få vara med på ett hörn på den resan, säger Lars Wollung. Implema har en jättefin utveckling hittills och jag står hundra procent bakom visionen om hur nästa resa ska se ut. 

Wollung berättar att han sedan sin tid på Acando har god kännedom om Implema. Hans bild är att det är ett välskött bolag som är respekterat av konkurrenterna och med mycket nöjda kunder.

För mig är Implema ett kvalitetsbolag som är väl positionerat för framtiden. Implema har bevisad kompetens att utveckla företaget och att stå på egna ben men med Litorina som partner, och mer kapital i ryggen, kommer Implema kunna genomföra nästa resa både snabbare och lättare. Det ska bli spännande att får vara med på den resan. 

Vi är otroligt stolta över den resa vi, tillsammans med engagerade medarbetare, partners och kunder, gjort hittills. Samtidigt vet vi att det finns en stor oexploaterad potential för Implema framåt. Med Litorina som stark partner och Lars Wollung som ny styrelseordförande känner jag mig trygg i att vi tillsammans kommer kunna accelerera tillväxten och fortsätta utveckla och framtidssäkra Implema, avslutar Jörgen Aronsson. 

MER INFORMATION

Jörgen Aronsson
CEO, Implema AB
Telefon: +46 70 644 8418 
jorgen.aronsson@implema.se 

Magnus Ressel
Partner, Litorina
Telefon: +46 768 96 11 89 
magnus.ressel@litorina.se

Implema är Sveriges ledande specialist på snabb, trygg och kostnadseffektiv implementation och transformation av affärssystemen SAP och Microsoft Dynamics.Med snart 25 års erfarenhet guidar Implema, tillsammans med noga utvalda partners, svenska och internationella företags digitala transformation till hållbara, effektiva och framtidssäkra affärsprocesser. Implema jobbar i kundnära team och finns idag på tio svenska orter. Företaget omsätter 300 miljoner kronor och har 180 medarbetare. 

www.implema.se  

Litorina, grundat 1998, investerar i nischade marknadsledande företag med huvudkontor i Norden. Litorina samarbetar med ledningsgrupper och entreprenörer som vill ta sina företag till sin fulla potential. Litorina har som mål att bygga större, bättre och mer hållbara företag genom att bidra med relevant erfarenhet, kunskap, passion och resurser för att accelerera tillväxten. 

www.litorina.se

Implema | Play

Har du frågor?

Tveka inte att kontakta mig eller någon av mina kollegor!
Dela med dig

Relaterat innehåll