Aktuellt

Implema tecknar samarbetsavtal med Technia och erbjuder ny integrationstjänst för ERP- och PLM-system

Genom ett samarbete med Technia erbjuder Implema en ny paketerad tjänst för systemintegration, där affärssystem från SAP och Microsoft snabbt och enkelt kan integreras med Technias PLM-system 3DEXPERIENCE. En tysk krantillverkare är första kund att dra nytta av tjänsten.

Den svenska systemleverantören Implema tecknar ett partnerskapsavtal med Technia som innebär att integration av ERP-system och PLM-system nu säljs som tjänst.

Kunder betalar endast en månatlig abonnemangsavgift och får därigenom framtidssäkrad integration som följer ERP- och PLM-systemet genom hela dess livscykel.

Det nya partnerskapet förstärker både Implemas och Technias erbjudande inom tillverkande industri, life science samt retail- och grossistverksamhet, där båda typerna av system ofta är affärskritiska.

Beslutet att teckna ett partneravtal kommer efter att företagen genomfört flera lyckade integrationsprojekt tillsammans. En tysk krantillverkare är den första gemensamma kunden, där 3DEXPERIENCE har integrerats framgångsrikt med SAP.

Samarbetet med Technia är viktigt för flera av Implemas fokusbranscher, som exempelvis tillverkande industri, life science samt retail- och grossistverksamhet. Här kan företag dra stor nytta av Implemas beprövade processer för systemintegration och långa erfarenhet av att arbeta med SAP och Microsoft Dynamics 365, säger Birgitta Ward, partneransvarig på Implema.

Vi är imponerade av hur snabbt och säkert Implema arbetar med implementation och integration av affärssystem. Genom det här samarbetet får vi både starkare kompetens inom affärssystem och förbättrad leveranskapacitet, säger Stefan Ternblom, Business Development Manager, Technia.

Tillsammans med Technia har Implema den kompetens och projektmetodik som krävs för att leverera färdiga systemlösningar med hög kvalitet på mycket kort tid, och den molnbaserade integrationsplattformen möjliggör skalbarhet och driftsäkerthet över tid.

Läs mer om Implemas tjänster för integration här.

Se även intervju med Birgitta på vår partnersida.

Birgitta Ward,
Partner & Contract Manager

Vill du veta mer om Implemas partnernätverk?

Hör av dig!
Dela med dig

Relaterat innehåll