Implema tecknar samarbetsavtal med Technia och erbjuder ny integrationstjänst för ERP- och PLM-system

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Genom ett samarbete med Technia erbjuder Implema en ny paketerad tjänst för systemintegration, där affärssystem från SAP och Microsoft snabbt och enkelt kan integreras med Technias PLM-system 3DEXPERIENCE. En tysk krantillverkare är första kund att dra nytta av tjänsten.

Den svenska systemleverantören Implema tecknar ett partnerskapsavtal med Technia som innebär att integration av ERP-system och PLM-system nu säljs som tjänst. Kunder betalar endast en månatlig abonnemangsavgift och får därigenom framtidssäkrad integration som följer ERP- och PLM-systemet genom hela dess livscykel.

Det nya partnerskapet förstärker både Implemas och Technias erbjudande inom tillverkande industri, life science samt retail- och grossistverksamhet, där båda typerna av system ofta är affärskritiska. Beslutet att teckna ett partneravtal kommer efter att företagen genomfört flera lyckade integrationsprojekt tillsammans. En tysk krantillverkare är den första gemensamma kunden, där 3DEXPERIENCE har integrerats framgångsrikt med SAP.

– Samarbetet med Technia är viktigt för flera av Implemas fokusbranscher, som exempelvis tillverkande industri, life science samt retail- och grossistverksamhet. Här kan företag dra stor nytta av Implemas beprövade processer för systemintegration och långa erfarenhet av att arbeta med SAP och Microsoft Dynamics 365, säger Birgitta Ward, partneransvarig på Implema.

– Vi är imponerade av hur snabbt och säkert Implema arbetar med implementation och integration av affärssystem. Genom det här samarbetet får vi både starkare kompetens inom affärssystem och förbättrad leveranskapacitet, säger Stefan Ternblom, Business Development Manager, Technia.

Tillsammans med Technia har Implema den kompetens och projektmetodik som krävs för att leverera färdiga systemlösningar med hög kvalitet på mycket kort tid, och den molnbaserade integrationsplattformen möjliggör skalbarhet och driftsäkerthet över tid.

Läs mer om Implemas tjänster för integration här.

Se även intervju med Birgitta på vår partnersida.

Mer information
Birgitta Ward, partneransvarig Implema
E-mail: birgitta.ward@implema.se
Tel: +46 850312414

Dela med dina vänner

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Birgitta Ward,
Partner & Contract Manager

Vill du veta mer om Implemas partnernätverk?

Hör av dig!
Birgitta Ward

Fortsätt läsa

Implema fortsätter att växa och satsar stort på CRM och Customer Engagement. I spetsen för detta arbete finns Mattias Liss-Daniels, bolagets ”driver” i region väst.

Stora nog för att vara bäst, små nog för att bry sig om varje kund

Implema fortsätter att växa och växlar upp i väst. I regionen finns redan idag många av bolagets kunder såsom Jollyroom, Qmatic, Teleradio liksom Dafgårds, Pipelife och Hemtex och bolaget ser en stor

Implema växer i väst

Under detta webinar får du ta del av hur Unifaun och Implema löser integrationen mellan ditt affärssystem och din TMS lösning.

Hur får du kontroll på dina transporter med en integration från D365?

Traineeprogrammet är bland det viktigaste vi kan göra i den transformation som pågår. Det är en förutsättning för att vi som bolag ska utvecklas.

Implema storsatsar på sitt traineeprogram – 2020 det största traineeprogrammet i bolagets historia!