Aktuellt

Högt söktryck till Implemas traineeprogram

Nästa kull av Implema-traineer börjar i juni. I år har söktrycket har varit det högsta någonsin och konkurrensen om platser är stenhård. Så vad är framgångsreceptet? Vi frågade rektor Jonas Anger.


Hallå där, Jonas Anger, rektor för Implemas traineeprogram! Grattis till rekordantalet sökande
till traineeprogrammet! Vad är framgångsreceptet?

Jag skulle säga att det är en kombination av ett bra renommé och ett väl genomarbetat koncept, som kombinerar interna genomgångar med vassa och kickstartande upplärningar av SAP, Microsoft samt integrationsplattformar/uppsättningar. Dessutom ett gediget och energiskt arbete av vår rekryterings- och marknadsavdelning, förstås. En bra produkt säljer sig förvisso till viss del själv, men vi har jobbat stenhårt på att sprida ordet ytterligare inför i år.

Hur kommer det sig att Implema har ett traineeprogram? Och vad får traineerna göra och lära sig under den sex månader långa utbildningen?

Implema såg tidigt fördelarna med att ta in unga, hungriga och kompetenta förmågor i form av nyutexade studenter och ge dem vår syn på hur arbete med affärssystem och affärsprocesser ska bedrivas. Med tanke på vår extremt höga andel av traineer som blir kvar, cirka 60%, så lyckas vi bevisligen ganska bra med det.

Utbildningen kombinerar genomgångar av Implema och vår kultur, våra värderingar och vårt arbetssätt med oerhört fokuserade och innehållsrika utbildningar inom SAP, Microsoft och integrationsplattformar. Det gör vi för att så snabbt som möjligt kunna ge dem chansen att lyfta
ytterligare i direkt kundarbete.

Vi har förstått att konkurrensen om platserna är tuff och att endast 6% av de sökande kan räkna med att få en plats? Vad är det som avgör, vilka söker vi?

Vi söker ödmjukt framåtlutade individer med en stark känsla för grupptillhörighet och en tro på att laget är större än jaget. De bör också vara nyfikna, engagerade och ha ett brinnande intresse för affärsprocesser.

Väldigt många av traineerna blir kvar på Implema, några från det första traineeprogrammet från 2004 är fortfarande anställda. Vad beror det på, tror du?

Goda möjligheter att växa och forma sin egen roll och ett arbetsklimat som uppmanar till egna initiativ samtidigt som det alltid finns en kollektiv uppbackning. Att det dessutom finns en bra gemenskap samt omväxlande arbetsuppgifter, med mycket heltäckande ansvar, bidrar också till att skapa både djup och bredd inom sitt område. Det tror jag är viktiga bitar.

Avslutningsvis, vilka är dina främsta argument för att söka till Implemas traineeprogram?

För att Implema som bolag är en ambitiös och trevlig arbetsplats att vara på, man får en gedigen utbildning samt att man som trainee tidigt ges både förtroende och förväntningar på att stå på egna ben. Men det finns alltid ett kollektiv som hjälper till och backar upp vid behov.
Dela med dig

Relaterat innehåll