Aktuellt

Första traineen på uppdrag – Sara Rosén går in som Interim integrationsansvarig på ESBE

Sedan 2004 har Implema utbildat civilekonomer, civilingenjörer, data- och systemvetare till självgående, initiativtagande och lösningsorienterade konsulter. Årets traineekull är vår största någonsin. Av drygt 500 sökande har 26 valts ut att genomgå vårt sex månader långa och mycket ambitiösa utbildningsprogram. Nu står de redo att ta uppdrag. Först ut att landa ett traineeuppdrag är Sara Rosén vid Implemas kontor i Linköping.

Hallå där, Sara Rosén, vi har hört att du landat ditt första uppdrag! Grattis! Vad är det för uppdrag och för vilken kund?
Stort tack!  Jag kommer att arbeta hos ESBE i Reftele utanför Gislaved, som Interim integrationsansvarig. Det är ett uppdrag som sträcker sig över sex månader, till en början ett par dagar i veckan. 

Vad innebär det att du går in i en interimsroll? 

ESBE har identifierat att de behöver en person som dedikerat tar ett grepp om integrationslandskap och -strategi. I avvaktan på att de har rekryterat den personen, så har Implema erbjudit sig att tillsätta en person som tillfälligt går in och tar rollen – och det blir jag som gör det. Så jag påbörjar det arbetet. På sätt tappar inte ESBE tid och personen som rekryteras kommer att ha mycket av grundarbetet gjort. 

Vad mer exakt är det du ska hjälpa dem med?

Ja, det är en ganska omfattande roll och uppdrag. Det är i huvudsak fem områden jag ska hjälpa dem med: jag ska dels kartlägga och dokumentera deras befintliga integrationer, utbilda användare och agera internsupport i integrationsfrågor. Dessutom ska jag vara med driva ESBE:s Peppol-satsning, alltså mot elektroniska fakturor. Mot uppdragets slut kommer jag också att bistå i  onboardingen och med ”skill transfer” till den ordinarie integrationsansvarige när denne väl är på plats.   

Så, till sist, den obligatoriska ”sportfrågan”, hur känns det?

Det känns både spännande, roligt och utmanande! Jag ser verkligen fram emot att få sätta igång och att få lära känna hela teamet på ESBE!


Intresserad av Implemas traineeerbjudande?

Kontakta mig gärna!
Dela med dig

Relaterat innehåll