Aktuellt

Få uppdaterade valutakurser direkt i ditt affärssystem – med nya appen Currency Updater

Med Implemas nya app i SAP Store kan ditt företag få in uppdateringar av valutakurser i ert affärssystem – helt automatiserat. Lösningen effektiviserar en uppgift som många idag gör manuellt, vilket både är tidsödande och ger utrymme för fel. Genom att koppla upp ditt affärssystem sparar du både tid och höjer kvaliteten.

Hallå där, Carl-Johan Nordqvist, Manager Business Solutions på Implema! Varför valde ni att lansera denna funktion som Implemas första app i SAP Store?

Det här är ett smart sätt att få fler företag att ta del av lösningar på problem som någon annan redan löst. Dessutom till ett bättre pris eftersom lösningen inte behöver byggas från grunden. Det blir ett sätt att återanvända smarta lösningar till ett lägre pris för kund. Genom att köpa en lösning på SAP Store vet man att lösningen är kvalitetssäkrad av SAP, oavsett vilken leverantör som står bakom lösningen.

Appen gör det möjligt att koppla upp affärssystemet mot riksbankerna för automatiska uppdateringar av valutakurser när som helst. Hur går det till?

Appen Currency Updater är integrerad med SAP:s standardfunktionalitet för uppdatering av valutakurser, med den skillnaden att man får all data från riksbankerna levererad i rätt format direkt. Inga manuella handpåläggningar behövs innan du skickar in dem i standardfunktionen. Hanteringen är helt automatiserad. På köpet får man även en app där man direkt i SAP kan titta på världens olika valutor i Fiori-format direkt inifrån affärssystemet.

Hur går jag tillväga för att använda appen?

Lösningen köps via SAP Store och betalas per månad så länge som man vill använda lösningen. Läs mer på SAP Store  och Currency Updater | Enterprise Resource Planning (sap.com).

För den som inte vet, vad är SAP Store?

SAP är en av världens ledande leverantörer av affärssystem och SAP Store är, något förenklat, SAP:s motsvarighet till Apples Appstore och Googles Play. Men istället för telefonappar, erbjuder SAP Store stället ett enormt utbud av standardiserade lösningar för flera av SAP:s plattformar, bland annat deras affärssystem. Här finns tusentals tilläggslösningar som gör plattformen ännu vassare. Förutom SAP:s egna appar och övriga lösningar, kan även de partnerföretag, som likt Implema, ingår i SAP:s globala nätverk, samla sina smartaste lösningar och göra dem tillgängliga för en betydligt större publik. 

Vill du veta mer om appen Currency Updater? Kontakta Carl-Johan direkt via formuläret.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa din verksamhet?

Jag svarar gärna på frågor om vårt affärsområde Business Solutions and Advisory
Dela med dig

Relaterat innehåll