Aktuellt

Digitaliseringsexperten Beata Wickbom tar plats i Implemas styrelse

Implema förstärker styrelsen. Den svenska IT-entreprenören, affärsrådgivaren och digitaliseringsexperten Beata Wickbom valdes in i företagets styrelse vid en extrainsatt bolagstämma den 21 augusti.

Beata Wickbom är civilekonomen från Handelshögskolan som blev digital folkbildare och trailblazer (ung. pionjär inom teknologi). Hon inledde sin karriär på de numera mytomspunna bolagen Spray och Razorfish och har sedan 1995 på olika sätt arbetat med att följa, förstå och förklara digitaliseringens möjligheter. Bland annat är hon medgrundare till SIME, norra Europas största konferens om digitala möjligheter.

Idag driver hon ett par egna företag inom digitalisering och är en flitigt anlitad moderator och affärskonsult. Fokus just nu ligger bl a på nästa nivå av digital transformation och dess potential, alltifrån effekterna av AI och robotisering till påverkan på ledarskap och hybrida arbetssätt.

 I Implema ser jag ett bolag med en enorm potential och stora möjligheter att verkligen göra skillnad för sina kunder. Jag ser fram emot att ta plats i styrelsen och genom min kompetens och erfarenhet bidra till att bolaget tar en bredare roll och ledande position som digitaliserings- och AI-partner, säger Beata Wickbom, nyinvald styrelseledamot i IT-bolaget Implema.    

För Implema, idag Sveriges ledande specialist på implementation av affärssystemen SAP och Microsoft Dynamics, är Beata ett viktigt tillskott i en ny tillväxtstrategi. Enligt den ska Implema ta en bredare roll som långsiktig guide och partner i kundernas digitala transformation och framtida behov av ny teknik.

Beata Wickboms både djupa kunskap och breda erfarenhet inom digitalisering, affärsutveckling och innovation är ett viktigt tillskott. Vi är mycket glada över att välkomna Beata i styrelsen, kommenterar Lars Wollung, styrelseordförande i Implema.

Beata är väl bekant med hur IT-konsultverksamheter fungerar och passionerat intresserad av vad teknik kan göra för företag och människor. Hon är känd som en nytänkare och har gång efter annan visat på en unik fingertoppskänsla i att kunna navigera i nya tekniklandskap och paketera tjänster utifrån det. För oss på Implema, som står inför att både lansera nya tjänster och närma oss nya kundsegment, är det här extra viktigt och värdefullt. Jag ser fram emot att se Beata både utmana oss och driva oss framåt, säger Jörgen Aronsson, vd på Implema.

Med invalet av Beata utökas Implemas styrelse med en ledamot. Styrelsen består nu av ordförande Lars Wollung och ordinarie ledamöterna Niklas Lindefeldt, Magnus Ressel, Andreas Nyberg, Christer Norrman samt Beata Wickbom.
Dela med dig

Relaterat innehåll