Jobb

Solution Architect Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations – inriktning finans

Implema fortsätter att växa! Nu söker vi en Solution Architect inom Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations med spetskompetens inom finansområdet.
Implema Manniska Logo
Spela videoklipp
Spela filmen
Implema Jobba Hos Oss 3

Ditt uppdrag

Som Solution Architect inom Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations har du en nyckelroll i Dynamics teamet som befinner sig i en stark utvecklingsfas. I din roll arbetar du som konsult i implementations- eller utvecklingsprojekt där du utvecklar och stöttar våra kunder i deras affärsprocesser. Du har lösningsansvar för en eller flera kunders lösningar vilket betyder att du behöver ha en mycket god förmåga att agera som strategisk rådgivare åt befattningar som exempelvis CFO och CEO. Du har också en aktiv roll i olika interna projekt på Implema där ditt fokus är att stötta affärsområdet Dynamics. Målsättningen är att fortsätta ligga i framkant vad gäller att tänka strategiskt inför morgonens affärsprocesser.

Exempel på ansvarsområden:

 • Lösningsansvar för implementations- och utvecklingsprojekt inom Dynamics 365 Finance & Opertions, vilket innebär ansvar för att sätta upp, planera, driva, leda, koordinera och följa upp lösningen.
 • Sätta upp och konfigurera lösningar samt specificera anpassningar och integrationer.
 • Analysera resultat samt bidra med förslag på utvecklings- och förbättringsinsatser.
 • Hålla ihop tredjepartslösningar och integrationer till dessa.
 • Leda processdiskussioner och föreslå processförbättringar.
 • Utbilda kunder, konsulter och kollegor inom Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations.

Är du den vi söker?

För att lyckas i rollen kommer du antingen från en liknande roll på konsultsidan eller från en roll som exempelvis Business Controller eller CFO på verksamhets-/kundsidan. Du är en erfaren projektledare med flera års yrkeserfarenhet av affärssystem med spetskompetens inom financeområdet. Givetvis har du specifik kompetens inom Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations, relevant utbildning från högskola/universitet och är flytande i svenska och engelska (tal och skrift).

För att trivas i rollen brinner du för processförbättringar och har förmåga att inspirera kunder. Du förstår teknikens roll i affärsprocesser och uppskattas för din framåtdrift och förmåga att skapa förtroende. Att ständigt vara uppdaterad inom ditt kunskapsområde är en naturlig del i din yrkesmässiga personlighet, likväl som du har blick för vad som fungerar väl i praktiken.

Kompetens

 • Flera års yrkeserfarenhet av affärssystem med spetskompetens inom finansområdet
 • Specifik kompetens inom Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations
 • Erfaren projektledare
 • Strategisk rådgivare

Värdefulla egenskaper

 • Affärsdriv
 • Lyhörd
 • Konsultativ
 • Teamorienterad

Implema erbjuder dig

Välkommen in i en dynamisk organisation med en kultur och ett engagemang som kännetecknas av en stolthet och stark vilja att alltid driva arbetet framåt. Vi lovar dig en utmanande och varierande roll där du har möjlighet att både växa och vara med och påverka. Om du, precis som vi, är nyfiken på ny teknik och uppskattar att arbeta med tekniska lösningar som ligger i absolut framkant så kommer du att trivas hos oss!

Dynamisk organisation

Engagerade kollegor

Möjlighet att utvecklas och växa

Dynamisk organisation

Engagerade kollegor

Möjlighet att utvecklas och växa

Implema 42239548 1x1

Hör av dig idag!

Välkommen att ansöka med CV och personligt brev eller med länk till din LinkedIn-profil.
Camilla Waernelius,
Recruitment & Employer Branding Manager

För mer information

För mer information om tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Camilla Waernelius, Recruitment & Employer Branding Manager. Mellan vecka 28-32 checkar vi ut för semester, därefter fortsätter rekryteringsprocessen som vanligt. Ha en fantastisk sommar!

Om Implema

Implema är ett svenskägt ägarlett företag och Sveriges ledande specialist på att snabbt implementera affärssystem baserat på marknadens ledande affärssystem SAP och Microsoft Dynamics. Med mer än 20 års erfarenhet av affärskritiska projekt guidar Implema svenska och internationella företag till effektiva och hållbara affärsprocesser och den snabbaste vägen till framtidens affärssystem. Vi vill finnas nära våra kunder och har kontor på 10 orter runt om i Sverige. Idag är vi 180 medarbetare och omsätter 300 MSEK. Vi växer och vill bli fler!

180 medarbetare

Vi finns på 10 orter

300 Mkr i omsättning

© Implema. All rights reserved
Dela
Dela på linkedin
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Dela på linkedin
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Dela med dig

25 November 2021

Den 25 november slår vi upp portarna för årets Implema Inspire. Här träffas kunder, partners och andra Implemavänner för att tillsammans blicka in i framtiden.