Jobb

Application Consultant SAP

Implema fortsätter att växa runt om i Sverige. Vi söker fler erfarna SAP konsulter som kan guida våra kunder på resan mot en framtidssäker affär. Hos oss får du jobba i kundnära team med digitalisering och teknik i framkant.
SAP konsult jobb
Spela videoklipp
Spela filmen
Implema Jobba Hos Oss 2

Ditt uppdrag

I rollen som Applikationskonsult SAP har du ett helhetsansvar för samtliga faser i implementations- och utvecklingsprojekt. Du kommer få möjlighet att göra allt ifrån att sätta upp och konfigurera lösningar, specificera anpassningar och integrationer till att leda processdiskussioner och föreslå processförbättringar för våra kunder. Du kommer också att coacha, handleda och utbilda kunder, kollegor och andra konsulter inom ditt fokusområde.

Exempel på ansvarsområden:

 • Leda arbetet i implementations- och utvecklingsprojekt.
 • Sätta upp och konfigurera lösningar, specificera anpassningar och integrationer.
 • Leda processdiskussioner och föreslå processförbättringar.
 • Utbilda kunder, kollegor och andra konsulter inom ditt fokusområde.
 • Koordinera tredjepartsleverantörer samt integrationer till dessa.

Är du den vi söker?

För att lyckas i rollen har du minst 5 års yrkeserfarenhet som applikationskonsult inom SAP där du har drivit större implementations- och utvecklingsprojekt. Alternativt har du gedigen yrkeserfarenhet från en linjeroll med nära koppling till SAP, exempelvis produktionsansvarig, logistikansvarig, ekonom, systemansvarig eller projektledare. Vi tror att du har en relevant utbildning från högskola/universitet och är flytande i svenska och engelska (tal och skrift).

För att trivas i rollen brinner du för processförbättringar och förstår teknikens roll i affärsprocesser. Du har förmåga att inspirera och driva kunden framåt och föreslår lösningar som passar kunden bra. Du stimuleras av att coacha, utveckla och handleda såväl kunder som kollegor som behöver stöd i sin utveckling. För dig är det självklart att analysera och utvärdera resultat med fokus på att uppnå förbättringar. Att ständigt vara uppdaterad inom ditt kunskapsområde är en naturlig del i din yrkesmässiga personlighet likväl som du har blick för vad som fungerar väl i praktiken.

Kompetens

 • Minst 5 års yrkeserfarenhet som applikationskonsult inom SAP.
 • Erfarenhet av att sätta upp, projektleda och följa upp större implementations- och utvecklingsprojekt.

Värdefulla egenskaper

 • Konsultativ
 • Analysförmåga och teknikintresse
 • Affärsförståelse
 • Teamorienterad

Implema erbjuder dig

Välkommen in i en dynamisk organisation med en kultur och ett engagemang som kännetecknas av en stolthet och stark vilja att alltid driva arbetet framåt. Vi lovar dig en utmanande och varierande roll där du har möjlighet att både växa och vara med och påverka. Om du, precis som oss, är nyfiken på ny teknik och uppskattar att arbeta med tekniska lösningar som ligger i absolut framkant så kommer du att trivas hos oss!

Dynamisk organisation

Engagerade kollegor

Möjlighet att utvecklas och växa

Dynamisk organisation

Engagerade kollegor

Möjlighet att utvecklas och växa

Implema 42239548 1x1

Hör av dig idag!

Välkommen att ansöka med CV och personligt brev eller med länk till din LinkedIn-profil.
Camilla Waernelius,
Recruitment & Employer Branding Manager

För mer information

För mer information om tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Camilla Waernelius, Recruitment & Employer Branding Manager. Mellan vecka 28-32 checkar vi ut för semester, därefter fortsätter rekryteringsprocessen som vanligt. Ha en fantastisk sommar!

Om Implema

Implema är ett svenskägt ägarlett företag och Sveriges ledande specialist på att snabbt implementera affärssystem baserat på marknadens ledande affärssystem SAP och Microsoft Dynamics. Med mer än 20 års erfarenhet av affärskritiska projekt guidar Implema svenska och internationella företag till effektiva och hållbara affärsprocesser och den snabbaste vägen till framtidens affärssystem. Vi vill finnas nära våra kunder och har kontor på 10 orter runt om i Sverige. Idag är vi 180 medarbetare och omsätter 300 MSEK. Vi växer och vill bli fler!

180 medarbetare

Vi finns på 10 orter

300 Mkr i omsättning

© Implema. All rights reserved
Dela på linkedin
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Dela med dig
Dela
Dela på linkedin
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email