Jobb

Application Consultant SAP Production & Planning

Implema fortsätter att växa runt om i Sverige. Nu söker vi ännu en erfaren SAP konsult med spetskompetens inom produktion och planering. Hos oss får du jobba i kundnära team med digitalisering och teknik i framkant.
Implema Manniska Logo
Spela videoklipp
Spela filmen
Affärssystemskonsult Microsoft Dynamics 365

Ditt uppdrag

I rollen som Applikationskonsult SAP PP får du möjlighet att ta ett helhetsansvar för att jobba nära våra kunder och ta lead i samtliga faser i implementationsprojekt. Din roll har både spets och bredd och du kommer att göra allt ifrån att sätta upp och konfigurera lösningar, specificera anpassningar och integrationer till att föreslå och genomföra processförbättringar. Du kommer också att coacha, handleda och utbilda kunder, kollegor och andra konsulter inom ditt fokusområde.

Exempel på ansvarsområden:

 • Leda arbetet i implementationsprojekt
 • Sätta upp och konfigurera lösningar, specificera anpassningar och integrationer
 • Leda processdiskussioner och genomföra processförbättringar inom ditt fokusområde
 • Leda och driva workshops, utbilda och handleda såväl kunder som kollegor inom ditt fokusområde
 • Koordinera tredjepartsleverantörer

Är du den vi söker?

För att lyckas i rollen har du erfarenhet från en liknande roll på konsultsidan där du har fördjupat dina kunskaper inom SAP PP. Du kan också komma från verksamhets-/kundsidan där du har skaffat dig praktisk erfarenhet av processer inom produktion och planering. En fördel är om du har byggt din erfarenhet genom att jobba i olika typer av projekt, gärna i flera olika branscher. Du har en relevant utbildning från högskola eller universitet och är flytande i svenska och engelska (tal och skrift)

För att vi ska trivas tillsammans har du förmåga att dela erfarenhet och kunskap och ser det som självklart att jobba tillsammans med andra. Du analyserar och utvärderar resultat och har förståelse för teknikens roll i affärsprocesser. Genom din framåtdrift och nyfikenhet på kundernas behov och affär har du förmåga att inspirera och skapa förtroende. Du får saker att hända genom ditt engagemang, driv och expertis inom konfigurering, integration, implementation och affärssystem.

Kompetens

 • Erfarenhet från konsultsidan, alternativt från verksamhets-/kundsidan där du har skaffat dig praktisk erfarenhet av processer inom produktion och planering.
 • Mycket goda kunskaper inom SAP PP.
 • Erfarenhet genom att jobba i olika typer av projekt, gärna i flera olika branscher.

Värdefulla egenskaper

 • Konsultativ
 • Analysförmåga och teknikintresse
 • Affärsförståelse
 • Teamorienterad

Implema erbjuder dig

Välkommen in i en dynamisk organisation med en kultur och ett engagemang som kännetecknas av en stolthet och stark vilja att alltid driva arbetet framåt. Vi lovar dig en utmanande och varierande roll där du har möjlighet att både växa och vara med och påverka. Om du, precis som vi, är nyfiken på ny teknik och uppskattar att arbeta med tekniska lösningar som ligger i absolut framkant kommer du att trivas hos oss!

Dynamisk organisation

Engagerade kollegor

Möjlighet att utvecklas och växa

Dynamisk organisation

Engagerade kollegor

Möjlighet att utvecklas och växa

Implema 453597205 Blue 1x1

Hör av dig idag!

Välkommen att ansöka med CV och personligt brev eller med länk till din LinkedIn-profil.
Camilla Waernelius,
Recruitment & Employer Branding Manager

För mer information

För mer information om tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Camilla Waernelius, Recruitment & Employer Branding Manager. Mellan vecka 28-32 checkar vi ut för semester, därefter fortsätter rekryteringsprocessen som vanligt. Ha en fantastisk sommar!

Om Implema

Implema är ett svenskägt ägarlett företag och Sveriges ledande specialist på att snabbt implementera affärssystem baserat på marknadens ledande affärssystem SAP och Microsoft Dynamics. Med mer än 20 års erfarenhet av affärskritiska projekt guidar Implema svenska och internationella företag till effektiva och hållbara affärsprocesser och den snabbaste vägen till framtidens affärssystem. Vi vill finnas nära våra kunder och har kontor på 10 orter runt om i Sverige. Idag är vi 180 medarbetare och omsätter 300 MSEK. Vi växer och vill bli fler!

180 medarbetare

Vi finns på 10 orter

300 Mkr i omsättning

© Implema. All rights reserved
Dela på linkedin
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Dela med dig
Dela
Dela på linkedin
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email