Budget & Prognos

0.1

När det gäller ert budget- och prognosarbete, kan Implema bistå med att strukturera upp processer och kartlägga behov för planering, prognosticering och analys, inklusive kritiska nyckeltal. Vi omsätter sedan detta i det verktyg som bäst passar in i ert systemlandskap och sätter upp en plan för hur du kan utveckla och förbättra din budget- och prognosprocess. På Implema jobbar vi främst med två verktyg: SAC Planning och Planacy.

Implema Miljo 084

Planering i SAP Analytics Cloud (SAC)

I SAP Analytics Cloud ges möjligheten att integrera både rapportering och planering i molnet. Det betyder att referensdata från rapporteringen är enkelt tillgänglig för planeringen, men också att planeringsdata direkt finns tillgänglig som jämförelse i rapporteringen.

SAP Analytics Cloud integreras smidigt med ert befintliga SAP ERP system, oavsett om ni har en onprem- eller molnlösning, vilket möjliggör realtidsanalyser. Men lösningen kan såklart också kopplas till andra system än SAP.

Planering sker i SAC Planning som stödjer olika metoder att arbeta med budget och prognos. SAP Planning är intuitiv och stödjer samarbete genom kommentarer, chat eller kalenderfunktioner. Stöd finns för automatiserad och manuell datainmatning och självklart stöds valutahantering och versionshantering – delade eller privata.

Användargränssnittet är väldigt likt Excel och Excel kan också användas som gränssnitt. Data kan visualiseras vilket gör det enklare att förstå och därigenom fatta smarta beslut. Dessutom inkluderar SAC Planning predictive planning, vilket kan förenkla och effektivisera din planeringsprocess.

Planacy

Tillsammans med vår partner Planacy kan vi erbjuda våra kunder en ”best of breed-plattform” för prediktiv och kontinuerlig finansiell planering (datadriven budget- och prognosplanering) för flertalet budget-, prognos- och planeringsprocesser. 

Här arbetar vi med en flexibel och konfigurerbar molnplattform som kan stötta såväl SAP- som Dynamicskunder att ta steget mot en automatiserad och mer datadriven planering.

Genom att inkludera data från Planacy i din Analytics-plattform kan du förbättra din finansiella rapportering ytterligare ett steg i tydlighet och därmed ha tillgång till all data på ett och samma ställe.

Implema Miljo 127

Aktuellt om Budget & Prognos

Hör av dig till oss så pratar vi mer om dina utmaningar och möjligheter. Vi hjälper gärna till!

Fyll i formuläret eller kontakta oss här:

Hör av dig till oss!