Data Warehouse

0.1

Med Data Warehousing samlar, integrerar och organiserar du stora mängder data från olika källor på ett och samma ställe. Det innebär stora fördelar, inte minst för möjligheten till djupgående insikter, bättre och mer agilt beslutsfattande och ökad produktivitet.

Data Warehouse

Data Warehousing ingår som en del av Data Analytics med fokus på datahantering och -lagring. Förutom data från ditt underliggande affärssystem kan viktig data även finnas i olika sidosystem. Genom att samla, integrera och organisera stora mängder data från olika källor på ett och samma ställe, erbjuder ett datalager en central och pålitlig informationskälla.

Transformera data till strategiska tillgångar

Implema Miljo 118

Syftet

Syftet med Data Warehousing är att ge ditt företag möjlighet att transformera data till strategiska tillgångar, vilket stärker konkurrenskraften och främjar långsiktig framgång.

Fördelarna med Analytics och Data Warehousing är:

  • Bättre beslutsfattande: Med enkel tillgång till konsoliderad och analyserbar data kan ledningen fatta välgrundade beslut snabbare.

  • Effektiv rapportering och analys: Genom att använda kraftfulla analysverktyg och skapa detaljerade rapporter kan företag identifiera trender, mönster och insikter som driver affärsstrategier.
  • Ökad produktivitet: Automatiserade datahanteringsprocesser minskar manuell handläggning och frigör tid för värdeskapande aktiviteter.
  • Konkurrensfördelar: Tillgång till djupgående insikter ger företag möjlighet att ligga steget före konkurrenterna och snabbt anpassa sig till marknadsförändringar.
  • Skalbarhet och flexibilitet: Analytics-plattformar är designade för att växa med företaget, vilket gör att de kan hantera ökande datamängder och komplexitet utan problem.

Plattformar

På Microsoftsidan arbetar Implema främst med MS Fabric och på SAP-sidan är det huvudsakligen Datasphere och SAP BW/4Hana som erbjuds som plattformar. Dessa produkter beskrivs separat under respektive Analyticserbjudande.

Implema Miljo 126

Aktuellt om Data Warehouse

Hör av dig till oss så pratar vi mer om dina utmaningar och möjligheter. Vi hjälper gärna till!

Fyll i formuläret eller kontakta oss här:

Hör av dig till oss!