0.1

Världen förändras i allt snabbare takt, inte minst kundbehov och kundbeteenden. Ny teknik skapar samtidigt helt nya möjligheter till både organisatorisk effektivisering och marknadsutveckling. Det blir allt viktigare att inte bara reagera på omvärlden, utan att ligga steget före, att agera proaktivt. För många branscher börjar det bli en fråga om överlevnad.

Data Analytics & Business Intelligence

Nyckeln till ett proaktivt beslutsfattande är att ha aktuell, pålitlig data och att kunna dra korrekta slutsatser som man agera på. Korrekt data ska nå rätt person i rätt tid och i ett lättillgängligt format. Dessutom krävs i högre grad avancerade analyser för att dra rätt slutsatser.

I takt med utvecklingen inom AI och machine learning finns det numera möjlighet att både snabbt och smidigt bearbeta flera dataströmmar och stora datamängder. Ni få helt enkelt bättre förutsättningar att fatta välgrundade affärsbeslut. Det hjälper er till exempel att upptäcka och snabbt agera på trender och möjligheter på marknaden, nå djupare insikter om kunderna, övervaka prestanda i realtid, upptäcka möjligheter till effektiviseringar.

På Implema arbetar vi med Data Analytics och Business Intelligence. Båda handlar om att samla in, förädla och tolka affärsdata till relevant information som sedan sprids till rätt funktioner och nivåer inom företaget. Där Data Analytics använder statistiska och matematiska metoder för att analysera data och nå insikter, handlar Business Intelligence om att generera rapporter och att visualisera stora mängder data på dashboards. Båda syftar till att ge insikter och hjälpa till att förbättra och vägleda affärsbeslut.

0.2

Implema erbjuder två av marknadens bästa verktyg

På Implema utgår vi från Microsoft- och SAP-plattformarna. De digitala plattformarna Dynamics 365 och SAP S/4 HANA möjliggör realtidsbearbetning av data och molnbaserade appar för prediktiv analys.

0.3

Implema har kompetensen

Analytics och Business Intelligence är komplexa områden som kombinerar affärskompetens och analytisk kompetens med IT-kompetens. Med Implema som partner får ditt företag den kompetens som krävs för att utveckla kraftfulla verktyg för att utvärdera framtiden och styra kundrelationerna och din verksamhet i rätt riktning.

0.4

Kvalitet säkras i team

På Implema arbetar vi alltid i team med dig som kund. Tillsammans skapar vi en effektiv utvecklings- och förvaltningsorganisation som säkerställer kvalitet och effektiva lösningar. Gemensamt arbetar vi med ständig förbättring för att ta din lösning till nästa nivå.

Implemas erbjudande inom Microsoft Business Intelligence:

Implema Miljo 108
Power BI Logo

Power BI

Inom vårt erbjudande från Microsoft arbetar vi med Power BI och Microsoft Fabric.

Power BI är ett kraftfullt molnbaserat analys- och visualiseringsverktyg från Microsoft som hjälper företag att omvandla rådata till insiktsfulla rapporter och interaktiva dashboards. Det erbjuder en intuitiv och användarvänlig plattform där medarbetare på alla nivåer kan utforska data, dela insikter och fatta informerade beslut i realtid.

Fördelar med Power BI:

  • Intuitiv dataanalys: Med drag-and-drop-funktionalitet kan användare enkelt skapa visuellt tilltalande rapporter utan behov av djupa tekniska kunskaper.
  • Interaktiva dashboards: Anpassningsbara dashboards ger en överblick av nyckeltal och gör det möjligt att snabbt identifiera trender och avvikelser.
  • Integration: Power BI kan integreras med hundratals datakällor, vilket gör det enkelt att konsolidera data från olika system.
  • Mobil åtkomst: Användare kan få tillgång till rapporter och dashboards på språng via mobila appar, vilket underlättar för snabbare beslutsfattande.

Power BI ingår som en av komponenterna i Microsoft Fabric.

Microsoft Fabric

Microsoft Fabric är en integrerad molnplattform för datahantering som förenar datainsamling, lagring, analys och visualisering i en sammanhängande lösning. Fabric förenklar och automatiserar datahanteringsprocesser, vilket gör det möjligt för företag att utnyttja kraften i sin data fullt ut.

Fördelar med Microsoft Fabric:

  • Sömlös integration: Med Fabric kan företag enkelt integrera data från olika källor och system, vilket skapar en enhetlig och sammanhängande datainfrastruktur.
  • Automatisering: Fabric erbjuder avancerade verktyg för att automatisera datahanteringsprocesser. Det minskar behovet av manuellt arbete och minimerar risken för fel.
  • Skalbarhet: Designad för att växa med företaget, vilket gör att det kan hantera ökande datamängder och komplexitet utan problem.
  • Säkerhet och efterlevnad: Inbyggda säkerhetsfunktioner och efterlevnadsverktyg säkerställer att företagets data är skyddad och följer gällande regler och bestämmelser.
Implema Miljo 131

Hur Power BI och Microsoft Fabric kan hjälpa dig och ditt företag:

Power BI Logo
  • Snabbare och bättre beslutsfattande: Genom att tillhandahålla realtidsdata och insikter kan ni fatta välgrundade beslut snabbare.
  • Ökad produktivitet: Automatisering av datahantering och enkel tillgång till analyser frigör tid för medarbetare att fokusera på strategiska uppgifter.
  • Konkurrensfördelar: Tillgång till djupgående insikter och analyser gör att företag kan ligga steget före konkurrenterna och snabbt anpassa sig till marknadsförändringar.
  • Kostnadseffektivitet: Genom att centralisera datahantering och analys minskar behovet av flera olika verktyg och system, vilket sparar tid och pengar.

Power BI och Microsoft Fabric ger företag en kraftfull kombination av analys och datahantering som driver innovation, effektivitet och tillväxt. Investerar ni i dessa lösningar gör ni det enkelt att omvandla er data till en strategisk tillgång, vilket kan ta ditt företag till nästa nivå.

Aktuellt om Microsoft Analytics

Hör av dig till oss så pratar vi mer om dina utmaningar och möjligheter. Vi hjälper gärna till!

Fyll i formuläret eller kontakta oss här:

Hör av dig till oss!