Aktuellt

Vill ni komma igång med generativ AI?  

Utvecklingstakten inom generativ AI går nu extremt snabbt. Nya möjligheter öppnar sig i princip dagligen.


Många företag vill börja använda generativ AI, men tycker att det är svårt att komma igång. Var börjar man? Var skulle den egna verksamheten få störst utväxling? Och hur man får med sig övriga organisationen på att detta är viktigt?   
 
På Implema har vi fångat upp den ”förvirring” många känner. Det finns en mängd olika sätt att komma vidare och förstå vad just er verksamhet behöver och hur ni kan dra störst nytta av AI. Många tycker att en explorativ, skräddarsydd workshop är det bästa sättet. Här hjälper vi gärna till. Vi pratar gärna vidare med dig om dina och ditt företags AI-utmaningar.   
 
För dem som vill komma igång snabbt tipsar vi annars om att investera i denna endagsaktivitet för blivande Prompt Engineers och Drivers:  

Här får ni en genomgång av vad som är möjligt att göra med generativ AI och hjälp att ta fram en vision för hur generativ AI kan hjälpa just er. Därtill får ni en första introduktion till Prompt engineering.   
 
Våra fyra generella tips är annars:  
1. Definiera ”Prompt engineering” som en viktig och nödvändig kompetens inför framtiden. Investera i att lära er detta. Omdefiniera er administrativa personal till prompt engineers.   
2. Se till att ha drivers för era olika AI-initiativ, dvs personer ansvariga för att initiativen genomförs.  
3. Ha en dedikerad AI-budget avsedd för investeringar i kompetens och ”business cases”.  
4.  Ta hjälp av en partner som kan hjälpa er med de tekniska bitarna.  
 
Tveka inte att höra av dig, antingen till Ludwig Blom (ludwig.blom@implema.se) eller till din ordinarie kontakt på Implema om du tror att vi kan hjälpa till! 

Dela med dig

Relaterat innehåll