Aktuellt

Inspireras av Robin Teigland på årets Implema Inspire!

Robin Teigland har kallats Sveriges ”startup-professor” och Sveriges första “Ocean tech professor” eller rätt och slätt “Digitaliseringsprofessorn”. Nu är det klart att Teigland gästar årets Implema Inspire Studio!

Implema har en stor andel kunder som är framgångsika medelstora svenska företag som ofta är familjeföretag och i många fall världsledande inom sina områden.  

– Vårt uppdrag är att framtidssäkra våra kunders affärer och områden som digitalisering, artificiell intelligence (AI) och machine learning är oerhört viktiga för framtidens konkurrenskraft. Där vill vi, såväl som våra kunder, ligga i framkant och därför känns det jättekul att Robin Teigland har tackat ja som föreläsare på årets Implema Inspire, säger Implemas VD Jörgen Aronsson. Det blir otroligt spännande att få ta del av hennes forskning, erfarenheter, råd och tips.  

Teiglands är professor inom digitalisering vid Chalmers Tekniska Högskola. Hennes forskningsintressen ligger i skärningspunkten mellan strategi, teknik, innovation, hållbarhet och entreprenörskap. En röd tråd är de informella och nya nätverk som skapats genom internet och hur ny teknik möjliggör för självorganiserade grupper att skapa värde utanför ett företags traditionella gränser och även utmanar långvariga institutionella strukturer.  

På Implema Inspire kommer Teigland bland annat att dela med sig av de senaste trenderna inom digitalisering. Samtidigt kommer hon kittla oss lite kring/ med  vilka utmaningar och möjligheter det innebär. Teigland kommer även dela med sig av konkreta råd kopplat till svenska små och medelstora företag. 

Vi får även ta del av ett antal verktyg för scenariotänkande som förbättrar individers och organisationers sätt att hantera osäkerhet samt nyttja möjligheterna i en ständigt föränderlig omvärld. Något som är nog så aktuellt och viktigt i den värld med stor osäkerhet och pågående pandemi som vi lever i idag.  

Vi hälsar Robin Teigland varmt välkommen till Implema Inspire 2020!  

Robin Teigland är professor inom Management of Digitalization vid avdelningen Entrepreneurship and Strategy vid Chalmers Tekniska högskola samt ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien. De tre senaste åren har hon av Veckans Affärer utsetts till en av Sveriges mest inflytelserika kvinnor inom teknik.  

Dela med dig

Relaterat innehåll

Transparent5x5px
Spela videoklipp