Aktuellt

Öka framgångsfaktorerna i dina implementationsprojekt med vårt koncept Project Readiness

Många företag vill implementera nya IT- och affärssystem så snabbt som möjligt – många företag misslyckas. Det beror ofta på att organisationen inte står tillräckligt förberedd inför de kommande förändringarna och att det saknas en tydlig bild av vilka förberedelser som krävs för ett framgångsrikt projekt. Ett sätt att undvika att misslyckas är att genomföra en Project Readiness workshop.

Erfarenhet visar att det arbete som görs innan ett implementationsprojekt är minst lika avgörande som själva implementationen för att projektet ska lyckas. Studier visar att 55–75% av alla större systemprojekt misslyckas, till stor del på grund av bland annat:

  • Motstånd till förändring, 82 %
  • Bristfällig sponsorinsats, 72%
  • Orealistiska förväntningar, 65%
  • Syftet med förändringen är inte övertygande, 46%
  • Avsaknad av förändringsplan, 43%

*Deloitte CIO Survey

Därför har vi tillsammans med vår partner Kiebler & Partners utvecklat konceptet Project Readiness för att hjälpa ditt företag stå förberedda innan implementationsprojektet startar och för att säkerställa att det når uppsatta mål på utsatt tid och inom budget.

Hur redo är ditt företag?

Att framgångsrikt implementera nya affärssystem beror till stor del på hur ditt företag arbetar inför projektet och att organisationen är redo att ta till sig de kommande förändringarna. Det kan låta invecklat och omständligt men en timme i förberedelsefasen kan spara fem timmar i projektet.

Vi finns här för att hjälpa dig att komma igång!

Nyligen lanserade vi en helt ny produktsida där du kan läsa mer om Project Readiness och hur vi arbetar inom två huvudområden: Organizational Readiness och Implementation Readiness för att hjälpa dig planera ett upplägg för ditt kommande projekt. Allting börjar med en workshop avsedd för projektledare och sponsorer som leds av seniora rådgivare från Implema och Kiebler & Partners.

Vill du veta mer om Project Readiness och hur vi kan hjälpa dig?

Varmt välkommen att kontakta mig

Relaterade lösningar

Dela med dig

Relaterat innehåll