Kundcase

Boxon är ett av Nordens ledande förpacknings- och märkningsföretag. Med närvaro i flera länder i Europa och en snabbt växande verksamhet i Kina bidrar Boxon till lönsammare flöden och smartare förpackningslösningar för sina kunder. Tack vare sitt kraftfulla och skalbara SAP-system kan Boxon växa och utvecklas exakt som man vill.
Företag
Boxon
Affärssystem
SAP Business All-In-One
Bransch
Handel & Grossist

Boxon växer lokalt och globalt med stöd av skalbart SAP-system.

BOXONS BEHOV. Stora transaktionsmängder är typiskt för ett grossistföretag som Boxon. Mer än 10.000 kunder, 3.500 lagerförda varor och 400 leverantörer ställer stora krav på affärsprocesserna. Boxons SAP-lösning installerades redan 1996, innan de paketerade SAP Business All-in-One-lösningarna fanns på marknaden.

När affärssystemet utvärderades femton år senare tog man det strategiska beslutet att fortsätta utveckla den befintliga SAP ERP-lösningen. I samband med detta bytte man SAP-partner till Implema.

EXEMPEL PÅ LÖSNINGAR. Utvecklingsarbetet har bland annat inneburit ett omfattande städ- och arkiveringsprojekt, samt en stor satsning på integrationen mellan SAP som affärsystem och Boxons affärspartners. Affärssystemet ska också stödja Boxons förvärvsstrategi så att det är enkelt att införa nya bolag och få transparens mellan olika juridiska enheter. Webbshopen BoxonDirect är i huvudsak byggd på en standardlösning från SAP. Konceptet är utvecklat ihop med kunderna och ger dem smidig tillgång till ett av marknadens största sortiment inom förpackningar och bulkhantering.

RESULTATET. Satsningen på att utveckla det befintliga SAP ERP-systemet ihop med Implema har burit frukt och inneburit drastiska kvalitets- och effektivitetsförbättringar samtidigt som skalbarheten möjliggör fortsatt expansion.

Dela med dig

Fler kundcase